НОВИНИ

Лудогорец мина през Шахтьор и в реванша

лудогорец мина шахтьор реванша
Снимка: ПФК Лудогорец
bnt avatar logo
от БНТ
06:49, 14.07.2021
Чете се за: 01:42 мин.
Български футбол
Слушай новината

Отборът на Лудогорец се класира за втория предварителен кръг на Шампионската лига. "Орлите" победиха с 1:0 в реванша Шахтьор Солигорск и с общ резултат от 2:0 продължават напред в турнира. Единственото попадение на стадион "Чукарички" реализира Кирил Десподов.

Срещата се игра на неутрален терен в Белград, заради санкциите на Европейския съюз към Беларус.

В 71-та минута възпитаниците на Валдас Дамбраускас се възползваха от една добра контраатака, при която Каули Оливейра, автор на победния гол в първия мач, този път влезе в ролята на асистент, подавайки на Кирил Десподов, който с премерен шут с десния крак преодоля Гутор за 1:0.

В следващия кръг Лудогорец ще играе с Мура. Словенският отбор разби северномакедонския Шкендия с 5:0 в реванша и с общ резултат 6:0 продължи напред.

Първата среща между Мура и Лудогорец ще бъде на 20/21 юли, а реваншът седмица по-късно. Победителят ще се класира за трети предварителен кръг на Шампионска лига, а загубилият ще отиде в шампионския поток на трети квалификационен кръг в Лига Европа.

Преди това за разградчани предстои мач за Суперкупата на България срещу носителя на Купата на страната ЦСКА. Двубоят ще се изиграе на 17 юли, събота, от 20:30 часа на Националния стадион „Васил Левски“ в столицата.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започва записването на учениците, приети в гимназиите на първо класиране
Започва записването на учениците, приети в гимназиите на първо класиране
Къде да караме внимателно
Къде да караме внимателно