НОВИНИ

Лудогорец в търсене на поредната луда вечер в Европа

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:16, 24.08.2021
Чете се за: 03:22 мин.
Спорт
лудогорец търсене поредната луда вечер европа
Слушай новината

Българският шампион Лудогорец излиза тази вечер от 22 часа срещу Малмьо в мача реванш от плейофите на Шампионската лига.

Двубоят на "Хювефарма Арена" в Разград е с изключително голям залог - място в групите на най-престижния европейски клубен турнир.

За последно Лудогорец през игра в групите на Шампионската лига преди пет години - през сезон 2016/17, докато Малмьо очаква завръщането си сред най-добрите за първи път от сезон 2015/16.

След първия мач обаче задачата пред българския шампион изглежда доста сложна, тъй като тима на Валдас Дамбраускас има да наваксва изоставане от два гола.

Преди седмициа в Малмьо разградчани загубиха с 0:2, но определено не показаха най-доброто си лице, като техния наставник обясни след двубоя, че причината е била напрежението у футболистите.

Въпреки това, шаносвете остават, а всички фенове на разградчани ще стискат палци техния любим отбор отново да им предостави една от онези луди европейски вечери, за които всички си припомниха на реванша срещу Олимпиакос.

Тази вечер място за грешки няма и Лудогорец е длъжен да спечели с минимум два гола разлика, ако иска да продължи напред.

В противен случай "зелените" за пета поредна кампания ще участват в групите на втория по сила европейски клубен турнир - Лига Европа.

Добрата новина за разградчани е завръщането на Кирил Десподов, който изтърпяваше наказание в първия мач в Швеция и неговата липса определено се отрази крайно негативно на "орлите".

Литовският треньор на Лудогорец Валдас Дамбраускас вчера заяви, че е нясно със стратегията за мача и допълни, че българският шампион ще атакува от първата минута.

Малмьо пък пристига в Разград с ясното намерение да задържи преднината си, която извоюва с доброто си представяне преди седмица.

Пред наставника на шведите Йон Дал Томасон проблемите са свързани с контузиите на някои от неговите основни футболисти като финландския национал Николас Мойсандер, както и перуанецът Серхио Рина.

Не на последно място, двубоят тази вечер може да донесе близо 30 милиона лева в касата на Лудогорец, а влизане в групите на Шампионската лига би осигурило не малко приходи и за останалите отбори у нас по програмата "Фонд солидарност" на УЕФА.

Способен ли е Лудогорец да извърви целия път до края или Малмьо ще сложи край на мечтата на разградчани? Отговорът - тази вечер на "Хювефарма Арена" в Разград.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Климатичните промени са причината за наводненията в Германия и Белгия
Климатичните промени са причината за наводненията в Германия и Белгия
Продължават проверките за спазване на правилата за пожарна безопасност
Продължават проверките за спазване на правилата за пожарна безопасност