НОВИНИ

Лудогорец започва пореден поход към Шампионската лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:04, 07.07.2021
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
лудогорец започва пореден поход шампионската лига
Слушай новината

Българският шампион Лудогорец започва днес своето десето поредно участие в квалификациите на Шампионската лига в преследване на място в груповата фаза на най-престижния европейски турнир.

До момента разградчани на два пъти съумяваха да намерят място в групите, но последния път беше преди цели пет години през сезон 2016/17.

Тази година "орлите" отново имат големи амбиции да попаднат сред най-добрите, а първото препятствие е шампионът на Беларус Шахтьор Солигорск.

Двубоят ще бъде с малко по-особен характер, тъй като ще бъде под №100 за българския шампион в европейските клубни турнири.

Преди година Лудогорец отново игра с белоруски тим, като тогава успешно премина през тогавашния първенец Динамо Брест.

За българския тим е много важно да преодолее този първи квалификационен кръг, като това драстично ще увеличи шансовете на разградчани да играят в групите на един от трите европейски клубни турнира.

Според новия регламент, "зелените" трябва да отстранят минимум два опонента, за да си гарантират място поне в груповата фаза на Лигата на конференциите.

Наставникът на разградчани Валдас Дамбраускас демонстрира увереност преди срещата, като обяви, че всички играчи в отбора са готови за двубоя срещу Шахтьор Солигорск.

Литовецът също така обяви, че е останал доволен от контролите на своя тим, споделяйки, че играта на отбора е израствала с всеки изминал мач.

Дамбраускас няма да може да разчита на един от най-опитните играчи в състава си в лицето на Абел Анисе, който е аут и за двете срещи. На разположение няма да бъдат още контузените Жосуе Са, Ихинио Марин и наказаният Алекс Сантана.

Двубоят Лудогорец - Шахтьор Солигорск е тази вечер от 20 часа на стадион "Хювефарма Арена" в Разград.

Главен съдия на срещата ще бъде норвежецът Рохит Саги, а негови помощници ще бъдат сънародниците му Геир Исаксен и Мортен Йенсен.

Преди първия съдийски сигнал на специална церемония ще бъдат изпратени три от клубните емблеми на Лудогорец в последните десет години - Козмин Моци, Светослав Дяков и Владислав Стоянов.

И тримата защитаваха цветове на разградчани при всичките им успехи в родното футболно първенство, както и при подвизите на тима в Европа, но в края на миналия сезон напуснаха отбора.Х

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Акцията в Градец: Подновени са разпитите на хората от списъците
Акцията в Градец: Подновени са разпитите на хората от списъците
Полицаи и охранител пострадаха след нападение от журналисти?
Полицаи и охранител пострадаха след нападение от журналисти?