НОВИНИ

Лятна "Киномания" започва от понеделник

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
21:00, 17.07.2020
Чете се за: 00:51 мин.
Още

Приятна изненада за киноманите - "Киномания" ще има извънредно лятно издание на новата платформа на НДК - А6 . "Шпионска афера "Оса", вдъхновен от реални събития, със звездното участие на Пенелопе Крус, ще даде начало на първата част на лятна "Киномания" в понеделник.

Кино изненадите идват с две програми - през юли и август, при спазване на всички противоепидемични мерки. Зрителите се допускат при задължителната дистанция и дезинфекция.

БНТ: Защо решихте да има такова извънредно издание на "Киномания"?

Владимир Трифонов - програматор: Защото имаме тази прекрасна платформа А6, която е спасението на НДК в летните месеци и нормално е да се възползваме от тази чудесна ЛЕД стена, която позволява на открито, под тентата, хем в 6 часа защото се вижда перфектно на нея, преди да се е стъмнило.

Началото дава "Шпионска афера "Оса" на Оливие Асаяс, с Пенелопе Крус и Едгар Рамирес. Филмът е вдъхновен от реалната история на агенти на кубинското разузнаване, станали дисиденти след падането на Желязната завеса.

Владимир Трифонов - програматор: От 4 до 10 август ще покажем пет шедьовъра на Уди Алън, както и съвсем новите "Как да бъдеш добра съпруга" с Жулиет Бинош , "Героични каръци" и "Окончателен доклад" - най-новият филм на унгарския носител на "Оскар" Ищван Сабо, с неговия любим актьор Клаус Мария Брандауер.

"Окончателен доклад" е изненадата за киноманите - 40 години след "Мефисто", майсторският тандем Сабо - Брандауер отново е на линия. След извънредното лятно издание, очакваме и традиционната есенна "Киномания", планирана за 19 ноември.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Деница Сачева: Няма причина предварително да се искат оставки
Деница Сачева: Няма причина предварително да се искат оставки
Тонове вода от язовир "Малко Шарково" се изливат в нивите
Тонове вода от язовир "Малко Шарково" се изливат в нивите