НОВИНИ

Любо Ганев: Федерациите и клубовете не трябва да разчитат само на финансиране от държавата (ВИДЕО)

Президентът на БФ по волейбол Любомир Ганев взе участие в конференция на тема „Младеж и спорт в Европейския съюз - големите обещания и реалността“. Дискусията се проведе в Европейския парламент в Брюксел.

Радостин Любомиров
от Радостин Любомиров
20:33, 10.04.2024
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
Любо Ганев
Слушай новината

Легендарният български волейболист Любомир Ганев взе участие в конференция на тема „Младеж и спорт в Европейския съюз - големите обещания и реалността“. Дискусията се проведе в Европейския парламент в Брюксел. Тя бе организирана от евродепутата от групата на Европейските консерватори и реформистите Андрей Слабаков.

Ганев е категоричен, че дискусията е била полезна и изрази надежда, че казаното ще бъде взето под внимание. Той посъветва ръководителите на другите български федерации да не чакат само финансиране от държавата, а да се опитат да създадат атрактивен продукт, който успешно да предложат на партньори.

„Със сигурност има много неща, които могат да се направят и трябва да се направят. Винаги съм казвал, че в България не трябва да разчиташ само на държавата. Трябва първо да се опиташ да направиш от твоя спорт един продукт, който да се опиташ да го предлагаш на колкото се може повече места – пред спонсори, медии, общини, както и пред нашето най-голямо богатство – феновете. Всяка федерация и всеки клуб не трябва да разчита само да даденото от държавата, защото то няма как да стигне. Аз също лично ходя и тропам по всяка една врата, защото високите цели, които си поставяме, няма как да бъдат да бъдат изпълнени с това, което държавата може да ти отпусне“, коментира Ганев.

„Искам да кажа, че Българска федерация волейбол преди година и половина за първи път кандидатства по Еразъм+ и спечелихме проект за 400 000 евро. Има пари в Европа, просто трябва да знаеш как да си ги поискаш и за какво да ги изхарчиш тези пари. И естествено – да продължаваш да се развиваш. Тази среща беше много навременна. Надявам се това, което се каза, да бъде взето под внимание", заяви Любомир Ганев.

Попитан дали би дал съвет на колегите си от другите федерации в България, Ганев обясни: „За да можеш да бъдеш финансиран, първо трябва да направиш проект, който да има смисъл. Бих им казал да мислят в тази посока, ако трябва да вземат консултанти. Всяка една федерация знае много добре от какво има нужда. Когато аз застанах начело на федерацията се обединихме около мнението, че трябва да развиваме детско-юношеския волейбол. Само за миналата година сме инвестирали над 2.3 млн. за детско-юношески волейбол, от които близо 1.4 млн. от приходи на федерацията“.

Цялото интервю с Любо Ганев вижте във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Монтана 2003 стартира с победа в полуфиналните плейофи на женското баскетболно първенство
Монтана 2003 стартира с победа в полуфиналните плейофи на женското баскетболно първенство
Пак скандали за боклука в София: Заводът за преработка на отпадъци е заринат
Пак скандали за боклука в София: Заводът за преработка на отпадъци е заринат