НОВИНИ

Любомир Кючуков: Случаят с Навални нанесе силен удар върху международния имидж на Русия

bnt avatar logo
от БНТ
17:52, 21.10.2020
Чете се за: 00:34 мин.
По света

Русия и Западът са в засилена конфронтация, заяви Любомир Кючуков, директор на Института за икономика и международни отношения в коментар за предаването "Светът и ние" по БНТ.

Според него случаят Навални нанесе силен удар върху международния имидж на Русия. Първо, защото това се случва на нейна територия. И второ, защото се наложи Навални да бъде лекуван в чужбина и там да се правят съответните изследвания. От тази гледна точка би следвало Русия да е максимално заинтересована от изясняване на този случай.

Протестите в Беларус, по думите му, са резултат от натрупани кризи. Първо – икономическата и финансова преди 10 години. Второ – бежанската. Трето - пандемията. Всяка от тези кризи крие сериозен риск от допълнителна международна ескалация на напрежението.

Това, което Русия не би желала, е антируско управление в Беларус. Лукашенко не е любимият управител на Беларус на Кремъл. Но ако противопоставянето Русия – Западът бъде поставено в геополитически контекст – то тогава Русия еднозначно би подкрепила Лукашенко, отбеляза Любомир Кючуков.

Още теми от предаването "Светът и ние" гледайте ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разкриват допълнителни легла за COVID болни в София
Разкриват допълнителни легла за COVID болни в София
Кампания "Храна в кутия" - как се прави здравословен сандвич
Кампания "Храна в кутия" - как се прави здравословен сандвич