НОВИНИ

Магистрала "Хемус" ще стигне до разклона за Ловеч до края на 2021 г.

Премиерът Бойко Борисов се срещна с кметовете на Ловеч и Плевен на строежа 

bnt avatar logo
от БНТ
18:19, 13.06.2020 (обновена)
Чете се за: 01:12 мин.

До края на 2021 година ще бъде завършен най-сложният участък от магистрала „Хемус" - от Боаза до пътен възел Плевен. Днес премиерът Бойко Борисов инспектира строителството на 52-километровия участък. В него ще бъдат изградени 10 моста, сред които и най-дългото мостово съоръжение, строено у нас, с дължина 1200 метра.

Министър-председателят огледа трасето от пътен възел Боаза до бъдещия пътен възел Плевен между Плевен и Ловеч.

Бойко Борисов, министър-председател: Напредъкът е много голям на всичките лотове и просто си заслужава да минете да видите хиляди българи как работят, хиляди единици техника, изключително инженерни съоръжения - огромни мостове, тунели. Чест им прави на строителите.

До 2024 година „Хемус" ще е изцяло изградена, обяви Борисов. В участъка Търговище-Шумен започва асфалтирането. Тръгва строителството и от Велико Търново към Търговище. Край старата столица по трасето работят 130 археолози. Напредъкът във всички участъци Борисов определи като най-големия подарък за рождения си ден, който е днес.

Бойко Борисов, министър-председател: Това ми доставя най-голямото удоволствие. Нищо не може да ме зарадва повече от това, защото това е за 100 години - газопроводите, Балкански поток и Гръцки поток, са за по 100 години, Хемус.

Борисов коментира и появил се аудиозапис, като посочи, че винаги преди избори се появяват подобни неща.

Бойко Борисов, министър-председател: Това са 10-15 години, нищо ново не научиха. Като наближат избори, почват по един и същи начин - ментета, записват се. Сега даже се забавлявам, защото това означава, че още ги е много, много страх. И понеже правим много добри неща, няма какво да ми правят. Трябва нещо гадно да се измисли. И те измислят. Сега и техниката напредна много, може да измислиш каквото си искаш. Даже много се смях вчера, като ми казаха, че съм бил пиян. Когато бях на 19 години - единственият случай, в който се напих. Единственият. Не пипам алкохол.

На въпрос за социологическите проучвания,в които ГЕРБ безапелационно води, Борисов коментира, че това са преходни неща, а построеното ще остане за хората.

Репортер: Ирена Николова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сградата на РЗИ-Шумен - затворена за 24 часа заради заразен с коронавирус служител
Сградата на РЗИ-Шумен - затворена за 24 часа заради заразен с коронавирус служител
Повдигнаха обвинение на шофьора, блъснал жена в Самоков
Повдигнаха обвинение на шофьора, блъснал жена в Самоков