НОВИНИ

Мъглата временно се вдига

bnt avatar logo
от БНТ
12:49, 27.11.2020
Чете се за: 00:56 мин.
Времето

В близките часове в по-голямата част от страната ще бъде слънчево, а на много места в районите с мъгли видимостта временно ще се подобри. Максималните температури ще бъдат от 1°-6° в местата с трайна мъгла и до 10°-14° в районите с повече слънчеви часове.

През нощта ще бъде почти тихо, а утре сутринта - отново студено, с минимални температури между минус 5° и 0°. На места около Дунав и в котловините на Югозападната България отново ще има ниска облачност и мъгла, която ще се задържи до около обяд.

Над останалите райони през деня ще е предимно слънчево, но още преди обяд от север-северозапад ще започне увеличение на облачността и до вечерта над много райони на страната ще се заоблачи. Валежи са малко вероятни. През деня в Дунавската равнина и източните райони ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 8° и 13°, по Черноморието - между 12 и 14°, в София - около 10°.

В планините ще преобладава слънчево време, но и там , още преди обяд от север-северозапад ще започне увеличение на облачността, което до вечерта ще обхване повечето планински райони.

Максималните температури в курортите ще са от 5° на Алеко, около 10° в Боровец и Пампорово, до 14-15° в Банско и Добринище. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад.

В неделя ще бъде облачно, а на места в южните и източните райони ще превали слаб дъжд. Минималните температури ще са с 2-3 градуса по-високи, а максималните ще останат почти без промяна. През нощта срещу понеделник със силен вятър ще нахлува по-студен въздух. Ще започнат валежи от дъжд, които в Северна България и високите полета ще преминават в сняг, ще се образува и тънка снежна покривка. Във вторник и сряда застудяването ще продължи, но слаби превалявания ще има главно в Източна България.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Владимир Зографски спечели квота за Игрите в Пекин през 2022 г.
Владимир Зографски спечели квота за Игрите в Пекин през 2022 г.
От НЗОК обещаха да дофинансират болница “Св. Мина“
От НЗОК обещаха да дофинансират болница “Св. Мина“