НОВИНИ

Майката на убитото на пътя момиче не е знаела с кого дъщеря ѝ е била навън

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:44, 31.01.2022
Чете се за: 02:45 мин.
У нас
Слушай новината

Две обвинения повдигна прокуратурата на мъжа, прегазил 17-годишната Виктория от село Гърмен. Едното от тях е, че не е спрял автомобила, когато е видял момичето на пътното платно, а след инцидента е избягал от местопроизшествието. Другото обвинение е за управление след употреба на наркотични вещества.

Петимата мъже, които бяха задържани заедно с шофьора, управлявал автомобила, прегазил Виктория - Реджеп Алиев, вече са си вкъщи и нямат повдигнати обвинения. В ареста остава само Алиев, тъй като според прокуратурата в областния град има реална опасност той да се укрие. Трагичният инцидент стана в събота вечер на прав неосветен участък. А пробата за наркотици на шофьора се оказа положителна.

Майката на 17-годишната Виктория все още не знае никакви подробности за фаталния инцидент, отнел живота на дъщеря ѝ. Не подозира и с кого момичето е излязло навън в събота вечер.

"Детето ми си беше вътре, вкъщи, дадох 5 лева и да върви до магазина да пазарува, тя ми е докарала яденето да готвим, като ми докара яденето имаше една стара починала жена и ми каза така - ще вървя долу да гледам и както излезна дъщеря ми, повече не се е върнала, е това знам, това ви го казвам", заяви Зоя, майка на Виктория.

Близките на Виктория се надяват случаят бързо да се изясни и виновните да получат наказания.

Това не е първото провинение за Реджеп Алиев - шофьорът, управлявал автомобила, който прегази Виктория. През 2019 година той е бил осъждан за шофиране след употреба на наркотици. Адвокатът му Александър Гюнджиев засега отказа да коментира случая.

"На тоя етап явно, че случаят още не е разплетен, може би затова всичко е нормално, може би, ако се разплете случаят, ще има някакво напрежение, ако все пак има някъде една трагедия, която завършва със смъртен случай", заяви Владимир Донков - заместник-кмет на Гърмен.

Момичето е било дъщеря на разведени родители. Нейни познати я описват като много тиха и скромна девойка.

Автор: Станислава Николова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отново работи залата с пеперудите в Природонаучния музей в Пловдив
Отново работи залата с пеперудите в Природонаучния музей в Пловдив
17-годишните "лъвчета" победиха Таджикистан във втората контрола от лагера в Турция
17-годишните "лъвчета" победиха Таджикистан във втората контрола от лагера в Турция