НОВИНИ

Максимални температури между 3 и 8 градуса днес, до 13 градуса утре

bnt avatar logo
от БНТ
12:59, 04.02.2022
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

Много студено беше времето и тази сутрин. Температурите в почти цялата страна, включително и на места по Черноморското крайбрежие, са отрицателни – минус 8° в Кюстендил, минус 7° в София, минус 2° във Варна. Максималните температури днес ще бъдат между 3 и 8 градуса. Ще бъде слънчево, със слаб до умерен вятър с посока от юг-югозапад.

Утре ще бъде по-топло в сравнение с днес, с минимални температури между минус 4° и 1°, в София - около минус 5° и максимални от 8 до 13°. Ще преобладава слънчево време с повече облаци в следобедните часове. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад.

Слънчево ще е и по Черноморието. Ще продължи да духа слаб югозападен вятър, който след обяд и там ще се ориентира от запад-северозапад. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Чудесно време и в планините. Ще бъде слънчево, а вятърът ще е умерен, от северозапад. Максималните температури в курортите ще се повишат и ще са от минус 2° на Алеко до 4 - 5° в Боровец и Пампорово. Опасността от лавини извън обработените писти остава висока.

Слънчево ще бъде и почти навсякъде на Балканите. По-значителни увеличения на облачността ще има над северозападните райони от полуострова, където на места ще превали и дъжд, и сняг. Снеговалежи и отрицателни максимални температури ще има и утре в Русия и Украйна. В останалата, по-голяма част от Европа, ще преобладава слънчево време. Захлаждане се очаква на Пиренеите.

У нас в неделя ще има много слънчеви часове, а температурите ще останат почти без промяна. В началото на новата седмица отново се очакват валежи и застудяване, при което още в понеделник в планинските райони на Западна България, а във вторник и на места в източната половина от страната ще вали сняг.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вижте българските спортисти на откриването на Олимпиадата в Пекин
Вижте българските спортисти на откриването на Олимпиадата в Пекин
Казусът "Магнитски", скъпият ток за общините и Планът за възстановяване провокираха остри реплики на блицконтрола
Казусът "Магнитски", скъпият ток за общините и Планът за възстановяване провокираха остри реплики на блицконтрола