НОВИНИ

Зрителски сигнал: Кал и чакъл вместо улица в кв. "Чайка" във Варна

bnt avatar logo
от БНТ
11:16, 04.02.2022
Чете се за: 03:15 мин.
У нас
Слушай новината

Живеещи в района на блок 21 във варненския квартал "Чайка" сигнализираха, че от няколко дни газят в кал и чакъл.

Причината е отстраняването на водопроводна авария, появила се след полагането на тръба за газ.

Хората недоволстват, че аварийните екипи паркират тежката техника в зелените площи и ги унищожават.

Тони Керчев живее от 47 години в квартала. Казва, че след всеки ремонт на подземната инфраструктура, дупките по улиците се увеличават. При последната авария и оставената кал притеснява хората.

"Целта е като се извършват такива ремонти, от ВиК ли е, от газ ли? Хора, вършете го нормално в края на краищата! Нали това приказваме всички. Много сме умни, много сме отворени и в един момент - погледнете каква кал е, погледнете в какво състояние са градинките", заяви Тони Керчев, жител на кв. "Чайка".

Аварията е възникнала след като газоразпределителното дружество е спукало тръба на ВиК. Сега и двете дружества ремонтират съоръженията си до блок 21.

"Ремонти се случват. Всички сме съгласни. Има понякога такива извънредни ситуации, но не могат тези извънредни ситуации да се извършват по такъв ужасен башибозушки начин. Всичко тъне в кал, в пясък и в мръсотия. Аз не мога да си паркирам колата. Трябва да излизам с работни обувки навън, за да мога да се прибера в къщата си", допълни Велин Пасков, жител на кв. "Чайка".

Тежките машини са разбили улицата, твърдят още живеещите в квартал “Чайка”, а появилите се дупки са пълни с вода.

"В градинката с тревичка е за красота, там си беше паркирал не знам колко си часа един от багерите или на ВиК, или на газовата компания. Не мога да ви кажа за какво става въпрос. След малко този багер излезе, завъртя гумите, една от дупките цялата, разхвърча се чакъл. Виждате какво става - виждате, нали – това е предизвикано всичкото от този невероятен хаос, мръсотия", допълва Велин Пасков.

В блока има майки с деца, пенсионери и хора с двигателни увреждания, които се придвижват единствено с инвалидни колички, а това е невъзможно по разбитата улица, казват още живеещите в бл. 21.

"Авария, след авария, нови рани, погледнете на какво заприлича комплекса – на нищо!", каза още Тони Керчев.

От ВиК дружеството заявиха, че ремонтът ще приключи в най-кратки срокове. А живеещите в района се надяват асфалтът да бъде възстановен, а калта – почистена.

Репортаж: Нора Бочева/Георги Христов

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пловдив с най-висок ръст на раждаемостта през миналата година
Пловдив с най-висок ръст на раждаемостта през миналата година
Илияна Йотова: Няма конфликт между президентската институция и изпълнителната власт
Илияна Йотова: Няма конфликт между президентската институция и изпълнителната власт