НОВИНИ

Максимални температури между 32° и 37° днес

bnt avatar logo
от БНТ
13:00, 19.08.2023
Чете се за: 01:55 мин.
Времето
Слушай новината

До края на съботния ден времето ще се задържи предимно слънчево. В следобедните часове само над западните планинските райони ще се развива купеста облачност и на отделни места ще превали. Ще духа до умерен, в Югоизточна България - временно силен североизточен вятър.

Максималните температури ще са между 32° и 37.

През нощта по-значителни увеличения на облачността ще има над планинските и югоизточните райони, където на отделни места ще превали краткотрайно.

Утре ще бъде предимно слънчево, след обяд в равнините - горещо. Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°. Ще продължи да духа слаб, в източната половина от страната, както и на морския бряг умерен североизточен вятър. Слънчева неделя и по Черноморието, с максимални температури около 30°-32°.

Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево, след обяд с незначителна купеста облачност. Вятърът ще отслабне, но ще се задържи предимно умерен от североизток. Максималната температура на височина на 2000 метра ще е около 19°.

На Балканите утре ще е предимно слънчево и дневните температури още ще се повишат. В югоизточните райони ще се задържи ветровито.

През повечето дни от новата седмица времето у нас ще е предимно слънчево. Следобед ще се развива купеста облачност, не са изключени, но са малко вероятни изолирани краткотрайни валежи в планинските райони. Температурите ще се задържат сравнително високи, максималните - между 33° и 38°.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Военен хеликоптер помага при гасенето на горски пожар в Пловдивско
Военен хеликоптер помага при гасенето на горски пожар в Пловдивско
Акваторията на Варненския залив приема най-старата регата за килови яхти в България
Акваторията на Варненския залив приема най-старата регата за килови яхти в България