НОВИНИ

Максималните температури следобед ще са от 7° до 12°

bnt avatar logo
от БНТ
12:57, 12.03.2021
Чете се за: 03:02 мин.
Времето
Слушай новината

След мразовитото утро с отрицателни температури в цялата страна, през втората половина на деня, с до умерен югозападен, в Дунавската равнина западен, вятър ще се затопля и максималните температури ще са между 7° и 12°, в София около 11°. Облачността ще бъде разкъсана.

През нощта ще бъде почти тихо, по-значителни увеличения на облачността ще има в северозападните части от страната, където преди обяд ще превали и слаб дъжд. Минималните температури в повечето райони ще са между минус 2° и 3°.

Повишение предстои утре при максималните температури междуу 11° и 16°, в София около 12°. През деня на места и в планинските райони ще превали, а от северозапад облачността ще намалява. Ще духа слаб югозападен вятър, след обяд за кратко в западната половина от страната ще се ориентира от северозапад.

Много ветровито ще бъде в планините - вятърът ще е с посока от северозапад и ще е умерен, временно силен. Облачността ще е промелива, след обяд в масивите от Западна България с превалявания от дъжд, над 1500 метра - от сняг.

Максималните температури в курортите - около 1° на Алеко, 6° в Боровец и Банско, 8° в Пампорово. Опасността от лавини извън обработените ски писти остава голяма.

Поглед към Европа: повече слънце ще има над южните райони от континента. В Западна и по-голямата част от Централна Европа, както и в скандинавските страни, облачността ще е значителна, на много места с валежи от дъжд, а в северните части от Норвегия и Швеция от сняг. Облачно, с валежи от сняг ще бъде и в прибалтийските страни, както и в Европейска Русия.

В северозападната част от Балканите облачността ще е по-често значителна и на места там ще превали дъжд. В южните и източните райони ще бъде предимно слънчево.

В събота температурите у нас ще се повишат още малко. Още през нощта срещу понеделник облачността ще се увеличи и вплътни и през повечето дни от следващата седмица ще преобладава облачно време.

В понеделник от запад ще започнат валежи от дъжд, които до вечерта ще обхванат по-голямата част от страната. Има повишена вероятност за значителни количества в Западна България. Във високите полета в Западна България и Предбалкана дъждът ще премине в сняг.

През следващите дни валежи, предимно слаби, ще има на места в централната и източната част от страната, както и в планините. Понижението на температурите ще продължи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проблеми за Ботас на тестовете в Бахрейн
Проблеми за Ботас на тестовете в Бахрейн
Гергана Топалова отпадна в Анталия
Гергана Топалова отпадна в Анталия