НОВИНИ

Малина Едрева: Българските учители и директори са истинските будители

bnt avatar logo
от БНТ
09:13, 24.05.2020
Чете се за: 00:50 мин.
Още

Наистина различен празник е днес, но той даде и нови възможности, заяви Малина Едрева - гост в празничното издание на Култура.БГ - "Език свещен". Нужно е да повишим капацитета на българското образование и възможностите за дистанционно обучение, каза още тя.

Малина Едрева - председател на Комисията по култура и образование в Столична община: За един уикенд българското училище се превърна и възприе дигиталното образование. На практика българските учители и директори са истинските будители. Сега е нужна подкрепа на техните знания, на техния капацитет. И светът някакси ни даде възможност за това да мислим как трябва да се адаптираме, какво трябва да премислим, какво трябва да подготвим, как трябва да възприемаме тези ситуации и във всеки следващ етап иновациите и духът, който носи българският учител и творец е този, който ни извежда и дава нови възможности.

Социалната изолация е едно голямо предизвикателство и връщането към нормалния начин на живот е важен процес, който също трябва да се подготви, каза още Едрева.

Голямата поука от въвеждането на дистанционното обучение е, че родителите разбраха, че работата на учителите не е толкова проста, коментира бившият министър на образованието Даниел Вълчев.

Това, което се случи през тези 2 месеца и малко по повод въвеждането на дистанционно обучение в някакъв насилствен вид, за съжаление. Има една голяма поука и това е, че родителите разбраха, че работата на учителите не е толкова проста, колкото изглежда отстрани. Те останаха с децата си, видяха какво чудо е, колко трудно се задържа вниманието.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
106 г. "Левски" – 26 титли, 25 купи. Честит рожден ден, левскари!
106 г. "Левски" – 26 титли, 25 купи. Честит рожден ден, левскари!
Думите са домът ни, да не допускаме в него да се засели плесента на невежеството...
Думите са домът ни, да не допускаме в него да се засели плесента на невежеството...