НОВИНИ

Ман Сити - Байерн и Реал Мадрид - Челси в четвъртфиналите на Шампионската лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:14, 17.03.2023
Чете се за: 03:57 мин.
Спорт
шампионската лига завръща прогнози финалите сряда вечер
Слушай новината

Манчестър Сити - Байерн Мюнхен и Реал Мадрид - Челси са двете големи дербита в четвъртфиналите на тазгодишното издание на Шампионската лига, отреди церемонията по тегленето на жребия днес в Нион, Швейцария.

Първите срещи от тази фаза на надпреварата ще се изиграят на 11-12 април, а реваншите са седмица по-късно.

Любопитното е, че за втори пореден сезон Реал Мадрид ще играе срещу Челси на четвъртфиналите в Шампионската лига, след като през миналата кампания испанският клуб елиминира лондончани след победа с 3:1 на "Стамфорд Бридж" и загуба с 2:3 след продължения на своя "Сантяго Бернабеу". Впоследствие пък момчетата на Карло Анчелоти стигнаха и до трофея в надпреварата след успех с 1:0 във финала срещу Ливърпул.

В друг интригуващ сблъсък на четвъртфиналите през този сезон пък един срещу друг ще се изправят двама от фаворитите в турнира Манчестър Сити и Байерн Мюнхен. Това ще бъде първият случай, в който тези отбори ще се срещнат в елиминационната фаза на европейски клубен турнир, а освен това ще станем свидетели и на завръщането на Пеп Гуардиола на "Алианц Арена", където той работи между 2013 и 2016 година.

За първи път от 2006 година насам пък цели три италиански отбора достигнаха до четвъртфиналите в Шампионската лига, а два от тях ще излязат в спор за място в полуфиналите - Милан и Наполи. "Росонерите" са седемкратен шампион в турнира, докато "небесносините" за пръв път в историята достигнаха до тази фаза на най-престижния европейски клубен турнир. Ако погледнем моментните форми и на двата тима обаче, предимството е твърдо на страната на момчетата на Лучано Спалети, които са убедително начело в Серия "А", а освен това спечелиха визитата си на "Сан Сиро" по-рано през сезона. Интересното в случая е, че Милан и Наполи ще изиграят три мача помежду си в рамките на по-малко от три седмици, тъй като двата тима ще се срещнат и в Серия "А" на 2 април.

Последният полуфиналист в Шампионската лига пък ще бъде определен в сблъсъка между Интер и Бенфика в повторение на финала на КЕШ от сезон 1964/65, когато "нерадзурите" печелят с 1:0 на "Сан Сиро".

В същото време днес станаха ясни и възможните полуфинални двойки в турнира, като победителят от Реал Мадрид и Челси ще се изправи срещу Манчестър Сити или Байерн Мюнхен. В другата половина пък по-добрият в италианския сблъсък между Милан и Наполи ще срещне на следващия етап Бенфика или Интер. Полуфиналите в Шампионската лига са на 9-10 и 16-17 май.

Ето ги и всички четвъртфинали:

Реал Мадрид - Челси

Интер - Бенфика

Манчестър Сити - Байерн Мюнхен

Милан - Наполи

Полуфинали:

Милан/Наполи - Бенфика/Интер

Реал Мадрид/Челси - Манчестър Сити/Байерн Мюнхен

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина големият български актьор Иван Джамбазов
Почина големият български актьор Иван Джамбазов
Инспектори от КЗП-Бургас излязоха на протест - искат увеличение на заплатите
Инспектори от КЗП-Бургас излязоха на протест - искат увеличение на заплатите