НОВИНИ

Марк Христов се класира за полуфиналите на Европейското първенство по джудо в София

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:27, 30.04.2022
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
марк христов класира полуфиналите европейското първенство джудо софия
Снимка: БФ Джудо
Слушай новината

Българският джудист Марк Христов достигна до полуфиналите в категория до 73 кг на европейското първенство, което се провежда в столичната зала "Арена Армеец".

Христов започна отлично с победа срещу европейския шампион от 2020 година Виктор Стерпу от Молдова. В хода на схватката двамата си размениха по едно "вадзари", но в крайна сметка 19 секунди преди гонга българинът стигна до "ипон" и по този начин се класира за 1/8-финалите.

Там, Христов надделя над Бенямин Аксус от Франция след "златна оценка", а след това в четвъртфиналите победи с "ипон" представителят на Азербайджан Рустам Оруджов, за да си гарантира място в голямата четворка.

В спор за място на финала Марк ще се изправи срещу друг представител на азерите Хидаят Хейдаров. Ако се справи и с него, Христов ще стигне до схватката за златния медал, която ще може да проследите на живо в ефира на БНТ 3.

При дамите пък в категория до 70 кг Лидия Брънчева започна с победа срещу ирландката Рейчъл Хоукс, но във втората си среща допусна поражение от представителката на Нидерландия Хилде Ягер и така не успя да стигне до репешажите за бронзовия медал.

Останалите двама български представители в съботния ден в "Арена Армеец" Ашот Мартиросян (81 кг) и Йоана Манова (63 кг), за съжаление загубиха още при първите си появи на татамито, допускайки поражения съответно от Тим Грамков (Германия) и Гили Шарир (Израел).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бойко Борисов: Управляващите загробват и задлъжняват страната
Бойко Борисов: Управляващите загробват и задлъжняват страната
"Рибка фест" се провежда в гр. Бяла
"Рибка фест" се провежда в гр. Бяла