НОВИНИ

Масово не се спазва препоръката да не се пътува до Благоевградска област

bnt avatar logo
от БНТ
18:34, 17.10.2020
6188
Чете се за: 01:12 мин.
У нас

В местността Рупите край Петрич се оказа, че туристите не се притесняват и не са се вслушали в препоръките на здравния министър за по-малко пътувания в областта. Иначе със заповед на местния Kризисен щаб от понеделник събиранията на голям брой хора в заведенията се ограничават за 14 дни, но не се забраняват напълно. Затова и до този момент има отменено само едно кръщене, няма отменени сватби.

Организираните екскурзии не спират, и много туристи се възползват от хубавото време, въпреки големия брой заразени с COVID-19 в Благоевградско.

"Пътуваме спокойни, радостни да стигнем до Петрич, нощувка в Сандански, Мелник, Самуиловата крепост и обратно за Плевен. Не се притесняваме", каза Татяна Блажева.

"Нямам никакви опасения, притеснения във връзка с това заболяване. Има ли хубава екскурзия, независимо каква е дестинацията тука в България, ще си пътувам", каза Габриела Петрова.

"Трябва да се научим да си живеем с него и без него. Просто живота си продължава", каза Виолета Богданова.

Деси е от Варна, а Андон от София. Научили за препоръката на здравния министър да се избягват пътувания в областта, на път за романтичната им почивка в Благоевград. В края на престоя си не съжаляват за направения избор.

"Това изказване ни завари точно когато пътувахме. Като се има предвид, че спазвахме всички мерки, като се има предвид, че повечето време използвахме СПА-то , което както си спомняме, генералът каза, че в басейните всички видове пречистващи вещества там, пречат на COVID-а да се разпространява", каза Андон Ковачев.

"Не, не се плашим, тук всичко е прекрасно, природата е уникална, и си изкарахме много добре, спазвайки всички мерки. Така че смятам, че няма поле за притеснение. Любовта побеждава всичко", каза Десислава Стойчева.

От понеделник в Благоевград се ограничават мероприятията, на които присъстват голям брой хора. Още тази събота и неделя обаче в някои заведения заявените тържествата са отменени. Има и 20% спад в резервациите на туристи.

"Хората по някакъв начин се плашат от тези новини и адекватно консолидират резервации. Отказаха мероприятия, свързани с кръщенета и банкети", каза Владимир Калчев, фронт-офис мениджър на хотел.

От туристическия бранш в Благоевград се надяват след две седмици обстановката да се нормализира и резервациите отново да са на пълен капацитет.

Автор: Десислава Малинова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Здравният министър в Търговище: Не се налагат нови ограничителни мерки
Здравният министър в Търговище: Не се налагат нови ограничителни мерки
Фон дер Лайен: Мислите ми са с всички преподаватели във Франция
Фон дер Лайен: Мислите ми са с всички преподаватели във Франция