НОВИНИ

Жени от цяла България на мотошествие в подкрепа на кампания срещу рака на гърдата

bnt avatar logo
от БНТ
12:32, 17.10.2020
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Десетки жени от цяла България се обединяват в мотошествие в подкрепа на международна здравна кампания, посветена на превенцията и лечението на рака на гърдата.

В Пловдив и Асеновград дамите с мотори организират поредица от събития, в които ще информират за важността на ранния скрининг, профилактика на заболяването и поддържане на добро емоционално здраве.

Преди шествието, участниците се събраха пред спортна зала "Колодрум Пловдив". Представителки на събитието проведоха разяснителен форум относно причините, превенцията и лечението на заболяването. Бяха разпространени информационни материали, апелиращи към това повече дами да се подложат на профилактичен преглед, който е най-ефективно средство за ранно откриване и лечение на заболяването.

Гостите имаха възможност да подпомогнат с дарение целите и дейностите на Фондация "Една от 8". Придружавани от "Пловдив райдърс", момичетата ще направят атрактивно шествие по основните булеварди на града, носейки отличителните знаци на кампанията.

Програмата ще продължи с гостуване на мото клуб "Торнадо" в Асеновград.

Чрез един по-нетрадиционен начин и с достигане на различни обществени среди, сдружение "Жените Мотористи ЕМпауърд България" цели да даде своя принос за ранното откриване на рака на гърдата.

Събитието се инициира и организира от Сдружение "Жените Мотористи ЕМпауърд България". Реализира се в подкрепа на фондация "Една от 8" и със съдействието на мотористите-домакини от PLD Riders и MC TORNADO Асеновград.

Автор: Николай Райшинов

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Историческа възстановка на Нишката операция от 1944 г.
Историческа възстановка на Нишката операция от 1944 г.
Правителството отпуска 504 млн. лв. за най-нуждаещите се семейства
Правителството отпуска 504 млн. лв. за най-нуждаещите се семейства