НОВИНИ

Мъжът, който взе заложници във Вълково, сам подал сигнал за престъплението

bnt avatar logo
от БНТ
06:50, 04.10.2023 (обновена)
Чете се за: 02:35 мин.
Регионални
Слушай новината

Задържания похитител след заложническата криза в санданското село Вълково вчера, се е лекувал в психиатрично заведение. Той е познат на полицията, но се е предал сам, благодарение на намесата на психолози. Двете похитени жени са в добро общо състояние. Простреляният мъж обаче е с опасност за живота.

Стрелба и заложническа сага в санданското село Вълково

След преговори с полицията и разговори с психолози 41-годишният мъж снощи се предаде. Не се стигна до силови действия от изпратените на място специални части. Мъжът простреля бащата на бившата си съпруга, след което взе за заложници нея и майка ѝ.

"Сигналът за инцидента е постъпил вчера около 17.20 ч. Специфичното е, че е подаден от самия извършител. За него е установено, че е от Лом. Той е на 41 години, криминално проявен и сам подава сигнала. Деянието е извършено с два пистолета. Извършителят взима заложници - две жени, които държи в продължение на 4 часа", обясни Даниел Димитров - директор на ОДМВР - Благоевград.

През цялата вечер улицата, където се разигра заложническата криза, бе отцепена. Всички живеещи в района бяха изведени от домовете си. Над 40 къщи бяха евакуирани.

Малко след 17:00 часа вчера, Лидия Топалова чува викове и изстрели в съседната къща. Отивайки да провери, се оказва очи в очи с 41-годишния похитител.

"И гледам това момче с два пистолета държи и му казвам вие луд ли сте бе? А той насочи пистолета към мен, нищо не ми отговори и стреля във въздуха един два пъти. Излезнах навънка и почнах да викам по махалата да се съберат хора… Имаше три, три изстрела имаше", разказа жената.

Край на заложническата криза в санданското село Вълково

А нападателят предаваше близо два часа на живо в профил в социалните мрежи какво се случва в къщата.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протестиращите решават дали остава блокадата на АМ "Тракия"
Протестиращите решават дали остава блокадата на АМ "Тракия"
Безпрецедентен вот: Отстраниха председателя на Камарата на представителите в САЩ
Безпрецедентен вот: Отстраниха председателя на Камарата на представителите в САЩ