НОВИНИ

Микяй Наим и Ахмед Батаев отпаднаха преди полуфиналите на световното, Батаев все пак има шанс за репешажите

Двамата ни български представители участват в олимпийските категории до 65 кг и до 97 кг.

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:14, 18.09.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Българските представители в свободния стил в олимпийските категории Микяй Наим (65 кг) и Ахмед Батаев (97 кг) отпаднаха преди полуфиналите в третия ден на световното първенство по борба в Белград, Сърбия.

В по-тежката категория до 97 кг все пак Батаев запазва шансове за участие в репешажите, които могат да му отворят вратата към квотите за ЛОИ Париж 2024.

Натурализираният чеченец стартира в надпреварата днес с успех с 5:0 точки срещу египтянина Мостафа Ел-Дерс, за да се класира в осминафиналите. За съжаление, там Батаев бе спрян от европейски шампион Гиви Мачарашвили и така се прости с шансовете си за продължаване напред в турнира.

Добрата новина е, че все пак Мачарашвили продължава към четвъртфиналите и при евентуално достигане до финал ще изтегли Ахмед Батаев до репешажите, където залогът е бронзов медал от световно първенство, както и олимпийска квота за Олимпиадата.

В категория до 65 кг Микяй Наим загуби още в първата си схватка след поражение с 0:6 точки от представителя на Узбекистан Умиджан Джалолов. Уви, Джалолов отпадна още в следващата фаза от американеца Ник Лий и така сложи край на участието на Наим в надпреварата, а с това и точка на амбициите му за олимпийска квота поне засега.

Припомняме ви, че по-рано днес Георги Вангелов отпадна в първия кръг на репешажите при 57-килограмовите след загуба от китаеца Ванхо Зу с 1:7 точки, докато първата българска участничка при дамите Джанан Манолова претърпя поражение от унгарката Тамара Далак с 1:6 точки в категория до 59 кг.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гръцката полиция разследва мъж, ял таралежи на шиш
Гръцката полиция разследва мъж, ял таралежи на шиш
Опасността от епидемия след наводненията в Либия остава висока
Опасността от епидемия след наводненията в Либия остава висока