НОВИНИ

Министър Караджов: Близо 3000 км магистрали и пътища ще бъдат ремонтирани тази година

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
23:01, 06.01.2022
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Близо 3000 километра магистрали, пътища и съоръжения ще бъдат ремонтирани през тази година по преценка на областните пътни управления, съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов.

Общата сума за ремонта е 2,8 милиарда лева, като тези средства ще бъдат заложени в бюджета. На сайта на ведомството всеки може да види дали пътят, по който пътуваме, влиза в подготвяния списък, който се очаква до седмица да бъде публичен.

Караджов допълни още, че строителството на автомагистрала "Хемус" оттук нататък ще се извършва само по законовия ред с обществени поръчки и няма да се използват инхаус процедурите.

Регионалният министър: Не можем да дадем срок за завършването на "Хемус", тъй като няма да строим незаконно

Министърът на регионалното развитие и благоустройството очерта възможностите за довършване на онези участъци от автомагистрала "Хемус", за които няма договори за построяване с крайни подизпълнители.

"Имаме няколко решения: дали ще е специален закон, дали ще е обикновено решение, нормативен акт със силата на закон, дали ще е този нечист вариант на довършване на автомагистралата и четвъртия вариант - прекратяване на тези договори, плащане на огромни неустойки, които са фиксирани там. Аз не мисля че този вариант е в полза на хората. Казвам го само като теоретична възможност", обясни Караджов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няколко православни страни отбелязват Бъдни вечер по стар стил
Няколко православни страни отбелязват Бъдни вечер по стар стил
Протест срещу изграждането на завод за изгаряне на отпадъци край Павликени
Протест срещу изграждането на завод за изгаряне на отпадъци край Павликени