НОВИНИ

Министър Шишков преряза лентата на нови 2,3 км от магистрала „Струма“

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:32, 30.09.2022
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Министърът на регионалното развитие Иван Шишков сряза лентата на 2,3-километров участък от АМ "Струма". Шишков връчи Акт 16 на участъка, по който движението ще бъде пуснато по-късно днес, но само в посока Благоевград и София.

Новият участък всъщност е краят на ЛОТ-3.1.3., а по него ще се пътува от Симитли в посока Благоевград, но еднопосочно.

„Пускаме форсирано участъка, за да се облекчи движението“, каза министър Шишков.

Той обясни, че са се договорили със строителя свлачището преди тунел „Железница“, което е от октомври 2020 г. , да бъде укрепено на два етапа, за да може след 3 месеца движението към Благоевград и София да бъде пуснато през новопостроения тунел. До средата на следващата година укрепването трябва да бъде окончателно завършено.

Тогава в посока север движението ще се осъществява през тунела, а насреща-към Симитли и Кулата ще се използва старото трасе на Е-79. Но и двете ще бъдат еднопосочни.

„Това, за съжаление, е част от хаоса с магистралите, които имаме в България, опитваме се, макар и минимално, да пускаме движението“, каза министър Шишков.

Той обеща, че другата седмица ще бъде пуснато движението между Шумен и Белокопитово.

„Всички пътища, които се пускат за експлоатация, получават разрешение за ползване“, добави министърът на регионалното развитие и благоустройството.

Разрешението за ползване бе връчено на представител на управляващия орган по оперативна програма „Транспорт и инфраструктура“, която финансира обекта.

„За частта в дефилето... трябва окончателно да се реши как да се преодолее дефилето, и тогава да се завърши. Като нямаме цялостни проекти, стигаме до това положение, пускайки временна организация на движението“, призна Шишков.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Левски удължи договора на ключов футболист
Левски удължи договора на ключов футболист
България с двама представители на Световното по спортна гимнастика в Ливърпул
България с двама представители на Световното по спортна гимнастика в Ливърпул