НОВИНИ

Младеж поправя велосипеди, които дарява на деца в затруднено положение

bnt avatar logo
от БНТ
20:42, 06.12.2021
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

Млад мъж от Габрово ремонтира стари велосипеди, които после подарява на деца и младежи в затруднено положение. За своята инициатива Тихомир Колев намира много съмишленици, които му предоставят старите си велосипеди и му помагат да открие деца, които може да зарадва с тях. За своята благородна кауза той беше награден като един от доброволците на Габрово за тази година.

Тихомир Колев е запален велосипедист. Така покрай хобито му дошла и идеята да реставрира стари колелета, които после да подарява.

"Чрез страница във Фейсбук, аз съм си направил, за да мога да достигна до повече хора. Те се свързват. Реставрацията на един велосипед е относителна, тя може да отнеме от една седмица до месеци. Много зависи в какво състояние е велосипеда", разказва Тихомир Колев.

През тази година Тихомир е успял напълно да възстанови две колелета, с които с които зарадвал две деца от центъра за настанявана от семеен тип в Габрово и сега в работилницата му още няколко велосипеда, които ще превърне в нови.

"Мисля че няма по-голямо щастие от това да видиш друг човек, че си го направил щастлив и че си помогнал с нещо, макар и малко", допълва Колев.

Над 30 души и техните благородни каузи бяха отличени с наградата "Доброволец на годината" в Габрово.

"Точно в това трудно време, в което живеем, като че ли добрата енергия е навсякъде и това е, което ни държи, това ни дава надежда, че наистина ще се справим, докато има добри хора, добри каузи", убедена е Габриела Йосифова, организатор на инициативата "Доброволец на годината - Габрово".

Сред доброволците на годината са както деца, така и възрастни, които са дали нещо от себе си, за да помогнат на някой друг.

Репортер: Мирела Дончева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Никулден е! Бургас чества официалния си празник
Никулден е! Бургас чества официалния си празник
Продължава операцията по изваждането на "Вера Су" на сушата
Продължава операцията по изваждането на "Вера Су" на сушата