НОВИНИ

Молебен във всички храмове в страната за здравето на патриарх Неофит

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
08:21, 03.12.2023 (обновена)
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

Молитви за здравето на българския патриарх Неофит отправят днес вярващите във всички храмове в страната, а в столицата беше отслужен молебен по време на неделната Света литургия. Негово Светейшество продължава да се лекува във ВМА от белодробно заболяване.

Преди два дни Епархийският съвет при Софийската света митрополия призовава всички свещенослужители от Софийската епархия, а също така и православните християни да отправят молитви за здравето на патриарх Неофит. В Светата литургия бяха добавени молитви за здравето на Негово Светейшество.

- Всички миряни се помолихме заедно с отците за оздравяването на нашия духовен баща.

- Молим се за неговото изцеление и просто той да се оправи, за да може отново да е функционален като глава на нашата църква, защото духовността е много важна за нашия народ.

- Всички сплотихме молбата си за здраве на патриарха.

"В днешния ден цялата църква отправя молитви към всемилостивия Бог да посети нашия светейши патриарх със своята щедрост и своята милост да му дарува здраве, да го вдигне от болничното легло и отново да продължи своето служение", каза свещеник от Варна.

По последни данни от Светия Синод здравословното състояние на патриарх Неофит е стабилно и се подобрява и надеждите са, че той ще празнува наближаващото Рождество Христово извън болничната стая.

Патриарх Неофит беше приет във ВМА заради белодробно заболяване. Негово Светейшество е в лечебното заведение повече от 10 дни и се лекува от пневмония. През септември миналата година той отново беше хоспитализиран, но заради обостряне на хронично заболяване.

Вижте повече в прякото включване Светозар Костадинов

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мъж беше спасен от измръзване над Банско
Мъж беше спасен от измръзване над Банско
Ивайло Иванов с две победи и загуба на турнира от Големия шлем в Токио
Ивайло Иванов с две победи и загуба на турнира от Големия шлем в Токио