НОВИНИ

Мрачен рекорд: Над 250 000 жертви на COVID-19 в САЩ, в Ню Йорк затварят училищата

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
06:22, 19.11.2020 (обновена)
Чете се за: 00:57 мин.
По света
Снимка: БГНЕС

Мрачен рекорд в САЩ - жертвите на COVID-19 в страната вече се повече от 250 000. По данни на университета Джонс Хопкинс, заразените отвъд Океана са 11 млн. и 500 хиляди. Както заразените, така и смъртните случаи са повече, отколкото в която и да е друга държава по света.

Съединените щати са поели в много грешна посока, в много несигурен момент. Това заяви най-изтъкнатият експерт по заразни болести отвъд Океана - д-р Антъни Фаучи. По думите му, с настъпването на студените месеци, броят на новите случаи в страната ще продължи да расте стремглаво, особено, ако не се предприемат спешни мерки. И ако не се спазват добре познатите - социална дистанция, добра хигиена и носене на маски.

В Ню Йорк, който при първата вълна през пролетта беше епицентър на заразата, обявиха ново затягане. Кметът Бил де Блазио заяви, че около 3% от населението на града е заразено. За срок от най-малко една седмица, ще бъдат затворени всички училища.

Бил де Блазио, кмет на Ню Йорк: Никой не е щастлив от това решение, но трябва да направим всичко необходимо, за да се преборим със ситуацията. Обръщам се към учителите, родителите и към децата - ще отворим училищата веднага, щом това е безопасно.

Мярката ще засегне около 300 000 деца.

Вирусът не подмина и света на политиката - 26 конгресмени и 8 сенатори са заразени. щ

Джо Байдън за пореден път призова Доналд Тръмп да не бави процеса по предаване на властта, за да не застрашава човешки животи, забавяйки и изготвянето на план срещу разпространението на COVID-19 от страна на новата администрация.

От СЗО предупреждават, че макар вече да има ваксини с 95% доказана ефективност срещу вируса, те няма да се появят на пазара достатъчно бързо, за да помогнат с борбата срещу втората вълна на пандемията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ураганът Йота продължава да вилнее в Централна Америка
Ураганът Йота продължава да вилнее в Централна Америка
Въпреки протестите: Германският парламент засили правомощията на правителството за COVID мерки
Въпреки протестите: Германският парламент засили правомощията на правителството за COVID мерки