НОВИНИ

МВнР: Българската държава предприема мерки за извеждането на сънародниците ни от Ливан

мвнр българската държава предпирема мерки извеждането сънародниците ливан
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
16:52, 28.09.2024
Чете се за: 02:12 мин.
По света
Слушай новината

Във връзка с ескалацията на ситуацията в Близкия изток и по-конкретно в Ливан министър-председателят Димитър Главчев и министърът на външните работи Иван Кондов са в постоянна връзка, съобщават от външното ни министерство.

По указания на премиера в МВнР е създадена работна група, в която са включени и представители на други институции, чиято основна задача е да координира и предложи най-подходящия вариант за извеждането на българските граждани и членове на техните семейства от Ливан. Указанията на премиера са пълна мобилизация на държавата в интерес запазването на живота и здравето на българските граждани.

Посолството на Република България в Бейрут и чрез дирекция "Ситуационен център", е в постоянен контакт с всички български граждани и членовете на техните семейства, които са изразили желание да получат съдействие за прибирането си в България. Работната група чрез посолствата в Бейрут, Тел Авив и други дипломатически мисии в региона ще окажат необходимото съдействие за сигурната евакуация на българските граждани.

При необходимост от съдействие, българските граждани в Ливанската република, могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Бейрут на следния номер: +961 5 453 658, както и на телефонни номера за неотложни случаи в извънработно време: +961 81 302 552; +961 76 697 766. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на Консулската служба към Посолството: CONSULAR.BEIRUT@MFA.BG.

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: crisis@mfa.bg.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Председателят на парламента ще свика извънредно заседание, ако депутатите поискат
Председателят на парламента ще свика извънредно заседание, ако депутатите поискат
Екипите на РЗИ ще контролират продажбата на райския газ
Екипите на РЗИ ще контролират продажбата на райския газ