НОВИНИ

МВР: До този момент няма задържан за убийството на Мартин Божанов - Нотариуса

По неофициална информация на мястото на стрелбата е открита гилза от оръжие 22-ри калибър

Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
06:12, 01.02.2024 (обновена)
6034
Чете се за: 03:00 мин.
У нас
Слушай новината

Няма задържан за убийството на Мартин Божанов до този момент, информират от МВР. Мястото на престъплението в столичния квартал "Горна баня" остава отцепено от полицията. Прави се втори оглед в района на жилищния комплекс, в който мъжът беше убит снощи.

Една от водещите версии е участието на Божанов в имотни измами, за които има данни в прокуратурата.

Двама съдии са подали преди време жалби заради заплахи, отправени от убития.

Цяла нощ продължи работата на следствените екипи на мястото на убийството в столичния квартал "Горна баня". Жертвата е Мартин Божанов, по прякор Нотариуса. По неофициална информация при обследването на района на мястото е открита гилза от оръжие 22-ри калибър. Според експерти този вид куршум и от такъв тип оръжие не би могло да се направи балистична експертиза, защото се "смачкват".

Разстрелът е извършен в затворен комплекс на територията на бившите дипломатически тенис кортове. Сигналът е подаден малко преди 19.30 часа снощи. Цялата столична полиция беше вдигната накрак, като бяха разположени патрули на изходите на София. Мартин Божанов е известен с това, че се занимава с измами. Имало е и подадени сигнали срещу него в прокуратурата.

"Касае се за изстрели с огнестрелно оръжие, които са попаднали в тялото и може би в главата на лицето. Образувано е досъдебно производство за убийство", уточни Иво Илиев - заместник градски прокурор на София.

"Всички сили са вдигнати накрак. В издирването е включен целият ресурс на Столичната дирекция на вътрешните работи", каза още главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев.

"Този човек е бил в годините интересен покрай делото Крашевски. В Софийската градска прокуратура има подадени сигнали за заплаха от негова страна спрямо магистрати, които не са прокурори. По делото се работи и се разпитват свидетели. Установяват се и други неща, работи се и за имотни измами. Все още няма заподозрени за убийството", допълни градският прокурор на София Илиана Кирилова.

Вижте повече в прякото включване на Варсен Такворян

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първата въздушна линейка пристига у нас
Първата въздушна линейка пристига у нас
Повече облаци и затопляне през почивните дни
Повече облаци и затопляне през почивните дни