НОВИНИ

На море през октомври: Засилен интерес от румънски и български туристи по Северното Черноморие

Снимка: БГНЕС/Архив
bnt avatar logo
от БНТ
12:28, 05.10.2020
Чете се за: 01:04 мин.
У нас

Туризъм по Черноморието през октомври. Ha фoнa нa peĸopдния cpив през активния сезон това лято, този месец изненада хотелиерите с по-добра заетост от обичайното. Много български и румънски туристи вече са резервирали почивки край морето чак дo ĸpaя на месеца. В хотелите по Северното Черноморие вече тече усилена подготовка за есенния и зимния сезон.

Според Албена Йорданова, управител на хотел в курорта "Св. Св. Константин и Елена", необичайно силният интерес на туристите към морето през октомври се дължи на прогнозата за топла и слънчева есен.

"Септември ни изненада с добра заетост и за радост резервациите за първата половина на октомври продължават да следват положителен тренд", коментира тя.

На почивка по Северното Черноморие в момента идват основно български и румънски туристи.

"Предпочитат за кратка почивка за уикенд или пък за малки събития", допълва Йорданова.

"Препоръчаха хотела като място, където мога да извърша своята рехабилитация и да я съчетая с почивка", коментира туристката Станимира Златева.

Вече започнаха дългоочакваните програми за медицински и спа туризъм със здравните каси на Белгия и Германия.

"Може би ефектът и повече туристи, които ще желаят да ползват тези услуги, ще усетим през следващата пролет и следващия летен сезон", заяви Албена Йорданова.

В много хотели край морето вече предлагат и коледно-новогодишни пакети на преференциални цени. В курорта "Албена" пък вече работят за следващия летен сезон, като хотелите, които тази година останаха затворени, също предлагат оферти за почивка.

"Отделно немският пазар е вече в продажба, а бих казала и за френския пазар. И една активна, агресивна програма за реклама в пазарите Германия и Полша, би допринесла за още по-добри записвания", коментира Маргита Тодорова, директор "Експлоатация, маркетинг и продажби" в "Албена".

Към момента онлайн записванията за почивка в "Албена" за следващото лято дават надежда за един по-добър сезон.

Репортер: Петя Иванова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Възстановяват в автентичен вид Сахат тепе в Пловдив
Възстановяват в автентичен вид Сахат тепе в Пловдив
Кога ще пуснат парното в София?
Кога ще пуснат парното в София?