НОВИНИ

Григор Димитров отпадна от Фабиан Марожан на старта в Синсинати

Първата ракета на България спечели първия сет, но допусна обрат.

Станко Димов
от Станко Димов
22:55, 15.08.2024
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Григор Димитров Ролан Гарос
Снимка: Официален сайт / www.rolandgarros.com
Слушай новината

Григор Димитров отпадна от турнира по тенис от сериите "Мастърс" на твърда настилка в Синсинати (САЩ) с награден фонд 6.79 милиона долара. В среща от втория кръг най-добрият български тенисист допусна обрат срещу Фабиан Марожан и отстъпи след 6:4, 4:6, 3:6.

В първия сет хасковлията, който е шампион от 2017 година, направи пробив за 3:2, след което не срещна никакви трудности при своя начален удар и поведе в мача, след като взе частта с 6:4.

Втората част се разви по различен начин. Първо унгарецът спечели подаването на 33-годишния българин за 4:2, но веднага след това Димитров намали изоставането си и дори успя да изравни за 4:4. Намиращият се на 50-то място в световната ранглиста Марожан отново проби за 6:4, с което се върна в двубоя.

Третият сет се развиваше равностойно, но Фабиан Марожан спечели подаването на Григор Димитров за 4:2 и след това българинът нямаше нито една възможност да върне допуснатия пробив. 24-годишният унгарски тенисист приключи срещата при първата си възможност след час и 57 минути.

Българинът има победа и поражение в двата си двубоя срещу този противник. Успехът му дойде в тазгодишното издание на „Ролан Гарос“, когато най-добрият български тенисист се наложи в три сета.

Миналата година Димитров също отпадна на старта след поражение в два сета от Александър Зверев (Германия). За него загубата е втора поредна в Тура, след като преди няколко дни отстъпи пред Алексей Попирин в третия кръг на друг Мастърс 1000 турнир – в Монреал.

Следващият турнир, на който ще видим в игра Димитров е последният за сезона турнир от Големия шлем – US Open, който започва на 26-ти август в Ню Йорк.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦСКА 1948 бе на секунди от следващия кръг на Лигата на конференциите, но отпадна от Пафос
ЦСКА 1948 бе на секунди от следващия кръг на Лигата на конференциите, но отпадна от Пафос