НОВИНИ

Калин Стоянов разкритикува "арогантна политическа намеса" в работата на ГДБОП от депутат от ПП-ДБ

Николай Минков
от Николай Минков
10:26, 16.08.2024
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Калин Стоянов разкритикува "арогантна политическа намеса" в работата на ГДБОП от депутат от ПП-ДБ
Слушай новината

Служебният вътрешен министър Калин Стоянов разкритикува "безпрезедентна и арогантна политическа намеса" в работата на ГДБОП от депутат от ПП-ДБ.

"Ще ви запозная с един от многото казуси в МВР, този път с безпрецедентна и арогантна политическа намеса на конкретен народен представител в дейността на основната оперативно-издирвателна структура в министерството , а именно в ГДБОП. Докато аз съм министър на вътрешните работи, няма да позволя никаква политическа намеса в работата на моите колеги, както и да се оказва натиск под каквато и да е била форма. От първия ми ден на този пост до последната минута ще отстоявам достойнството на министерството. На 14 август около 18.00 ч. депутатът от ПП-ДБ Божидар Божанов си е позволил да се обади на директора на Дирекция "Киберпрестъпност" от ГДБОП и да се интересува от материали, които се работят в службата. От кой са подадени, какво съдържат, какво е свършено по тях и е държал сметка защо колегите са си свършили работата. Ето така работят тези хора, звънят, търсят информация и притискат служителите. На мои гръб се упражняват в продължение на година. Аз няма да допусна да има политическа намеса в дейността на МВР по какъвто и да е начин и повод от което и да е политическо лице. Аз не си позволявам да звъня на политиците и да им казвам как да си правят политиката. Затова да сме наясно, няма да допусна да се упражнява натиск над МВР", каза Калин Стоянов.

"Тези хора Петков, Денков, Божанов и компания не искат аз да остана на поста министър на вътрешните работи, защото аз съм гарант да не допускам подобно вмешателство в дейността на структурите на ведомството", подчерта Стоянов.

Гледайте на живо тук или на страницата на "По света и у нас" във Фейсбук:

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Автомобил се преобърна на входа на Несебър
Автомобил се преобърна на входа на Несебър
Коко Гоф аут от Синсинати още на старта
Коко Гоф аут от Синсинати още на старта