НОВИНИ

Над 15 адреса се претърсват във връзка с акцията срещу компания за криптовалута

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
11:59, 12.01.2023
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
адреса претърсват връзка акцията компания криптовалута
Слушай новината

Говорителят на главния прокурор Сийка Милева и ръководителят на отдел "Киберпрестъпност" Светльо Василев дадоха подробности за спецоперацията на прокуратурата, Националната следствена служба, ДАНС и МВР срещу компания за криптовалута.

Основните организатори и дейност са в България. 300 души работят по тази акция, 35 следователи, служители на ДАНС, Жандармерията и СДВР. Досъдебното производството е под ръководството на Софийската градска прокуратура, каза говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Клиент на платформата, който е трансферирал криптовалута, е официално обявен за организатор на терористична дейност. Предстои да се уточни на кого ще бъде повдигнато обвинение. Претърсват се над 15 адреса, установяват се и нови лица, коментира Светльо Василев.

Международна операция срещу мащабна схема за финансови престъпления, пране на пари и нарушения на международните санкции срещу Русия се провежда в София, научи днес "По света и у нас". Според наши източници става въпрос за компанията Nexо.

Акция срещу компания за криптовалута в столицата

Прокурори, следователи от Националното следствие и служители на ДАНС, съвместно с чуждестранни агенти, са започнали претърсвания на българските офиси на компанията, търгуваща с криптовалути в целия свят.

Оперативната дейност на фирмата е била осъществявана от българската столица, а вложители са били приканвани да инвестират в биткойни и други видове криптовалути, с обещания за висока доходност.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Здравният министър: От наблюдавани 400 медикамента за недостиг те са сведени до 60
Здравният министър: От наблюдавани 400 медикамента за недостиг те са сведени до 60
Служители от въглищните централи излязоха на протест в София
Служители от въглищните централи излязоха на протест в София