НОВИНИ

Над 730 бегачи в осмото издание на "Маратон Стара Загора"

730 бегачи осмото издание маратон стара загора
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
10:50, 09.04.2023
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Точно в 9.00 часа тази сутрин бе даден старт на осмото поредно издание на "Маратон Стара Загора", което през тази година събра повече от 730 бегачи.

Първи от общината в града потеглиха атлетите в класическата дистанция от 42,195 километра, както и тези, които се включиха в полумаратона - 21 километра.

Малко по-късно по трасето потеглиха и състезателите в най-късата дистанция - 10, 5 километра, сред които дори имаше бебе в количка.

Маршрутът продължава по бул. "Цар Симеон Велики", след което състезателите преминават по бул. "Никола Петков". В района на магазин "Метро" правят обратен завой и по същия маршрут се насочват обратно към финала пред Община Стара Загора. Дължината на една обиколка е 10.550 км. Участниците в класическия маратон пробягват четири обиколки, в полумаратона - две, а в дистанцията 10.550 км - една обиколка.

Всеки участник ще получи рекламна тениска, а успешно завършилите дистанциите 42, 21 и 10,5 км ще получат и медал за участие, като спомен от събитието.

За да се осигури безпроблемното протичане на маратона днес до 15:00 часа в Стара Загора ще бъде спряно движението на личен транспорт в източната част на града. Пълният списък на затворените пътни участъци, както и алтернативни маршрути за движение и обходният маршрут за обществен транспорт, може да бъде намерен на официалния сайт на община Стара Загора.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спартак Варна загуби Божидар Васев до края на сезона
Спартак Варна загуби Божидар Васев до края на сезона
Какво да очакваме от финала на "Войната на буквите" - актьорите Даниел Върбанов и Ненчо Костов
Какво да очакваме от финала на "Войната на буквите" - актьорите Даниел Върбанов и Ненчо Костов