НОВИНИ

Нападките продължават: Организацията на движението около НДК пак скара общинарите

Тереза Кънчева
от Тереза Кънчева
21:09, 21.06.2024
Чете се за: 03:05 мин.
У нас
Слушай новината

Взаимните нападки в Столичната община продължават след решението на ВАС за организацията на движение около НДК. От ПП-ДБ-СС заявиха, че такъв проект е предвиден още при управлението на ГЕРБ. От своя страна те отново ги обвиниха, че са знаели, че извършват незаконни действия. От Столичната полиция ще настояват до 2 седмици да се върне старата маркировка.

Общинските съветници от ПП-ДБ-СС отново обясниха, че започва въвеждането на временна организация на движението около НДК, а не се връща старата. Според тях този проект е предвиден още от времето, в което ГЕРБ са били в управата.

"Това е извадката от сегашния ГПОД, който казва-"Патриарх Евтимий" трябва да има бус лента. Ето това е генералният план за организация на движението и виждате велоалеи по бул. "Патриарх Евтимий" т.е. направеното не е в разрез със стария ГПОД, а просто в момента съдът казва,че няма и не може да се правят никакви нови постоянни организации на движението" посочи Андрей Зографски, общински съветник ПП-ДБ-СС.

Според Антон Хекимян управляващите в общината са знаели, че чрез тази организация на движение ще нарушат закона.

"Те са знаели, че извършват незаконни действия, а те са изразходили близо милион и половина финансови ресурс лева на софиянци незаконно, което означава, че това е злоупотреба с власт в особено големи размери", мисли Антон Хекимян,общински съветник ГЕРБ-СДС.

От своя страна бившия кмет на Столицата Йорданка Фандъкова заяви, че обвиненията срещу нея от ПП-ДБ-СС за генералния план на София са неоснователни и че ремонтите oт 2017 година до сега са законни.

"Има процедура. Ако се прочете внимателно решението на съда, ще стане ясно, че ако няма план, има процедури, с които могат да се правят такива по-малки организации. Те направиха безумия и сега се оправдават с мен. Сигурно още години напред ще се оправдават с мен. Хората виждат и оценяват това, което те правят, могат или не могат", заяви Йорданка Фандъкова, депутат от ГЕРБ-СДС.

Въпреки, че решението на съда е една малка победа за хората, които живеят в района, те отново излизат на протест.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българи замесени в мащабни измами със социални помощи в Белгия
Българи замесени в мащабни измами със социални помощи в Белгия
Яник Синер се класира за полуфиналите на турнира по тенис в Хале
Яник Синер се класира за полуфиналите на турнира по тенис в Хале