НОВИНИ

Не липсваха нарушители на мерките на Женския пазар днес

Цанка Николова
от Цанка Николова
18:21, 12.03.2021
Чете се за: 02:55 мин.
У нас
Слушай новината

От днес маските на пазарите на открито в столицата са задължителни заради струпването на много хора. Те трябва да се носят както от търговци, така и от клиенти. От началото на седмицата текат засилени проверки - до момента са извършени над 2500 проверки, само 900 през вчерашния ден. Има съставени 4 акта. Днес при проверка на Женския пазар също не липсваха нарушители.

Създадена е организация с 3 контролни пункта, за да няма струпване на хора. По думите на директора на пазара се допускат не повече от 100 души на цялата площ или така на всеки човек се падат по 3 квадратни метра.

"По-малко стана работата, откакто чакат на опашка, отказват се, нервничат, бързат, карат се постоянно", сподели Паулина, която е търговец.

"В част от пазара виждаме е създадена организация за вход, за изход, но пазарът е голям и това не навсякъде в момента е факт, така че има още какво да поработи ръководството на пазара", заяви зам.-кметът по здравеопазване на Столична община Дончо Барбалов.

В една част на пазара мерките се спазваха, в друга обаче не. Част от хората носеха маски по неправилен начин, сред тях имаше и търговци.

"Ако търговец не спазва мярка и ние го удостоверим, ние го наказваме. Миналата година са прекратени 3 договора на хора, които отказваха да ги спазват или системно не спазваха мерките", каза изпълнителният директор на пазари "Възраждане" Драгомир Димитров.

Нарушители не липсваха, част от тях дори не се смущаваха, че не спазват мерките.

Колкото до моловете и фитнесите в столицата - затварянето им е въпрос на анализ. Всичко зависи от развитието на епидемичната обстановка.

От днес и в Бургас влизат в сила по-строгите противоепидемични мерки. Моловете и фитнесите остават отворени засега, но в тях не се допускат непълнолетни без придружител. Наша проверка установи, че в един от големите търговски центрове в морския град деца има, но повечето са с техните родители. За други трудно може да се определи дали имат 18 години и дали нарушават мерките. Лични карти не се изискват. Всички посетители обаче в търговския център носят маски и стриктно се следи дали тази мярка се нарушава. На входа на мола се мери температурата на всеки посетител.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Може да дисквалифицират Беларус от "Евровизия" заради пропаганда в песента ѝ
Може да дисквалифицират Беларус от "Евровизия" заради пропаганда в песента ѝ
Временно спряха имунизацията с "Астра Зенека", разследват смъртта на ваксинирана жена (Обзор)
Временно спряха имунизацията с "Астра Зенека", разследват смъртта на ваксинирана жена (Обзор)