НОВИНИ

Необичайно съжителство: Гарга и кане корсо са съквартиранти в "Люлин"

Гаргата Чики се появява в семейството на Калина Андреева миналата година

bnt avatar logo
от БНТ
17:37, 23.02.2024
Чете се за: 03:15 мин.
У нас
Слушай новината

Едро куче живее в необичаен съюз с една... гарга. Гаргата Чики и Кане корсото Севар делят един апартамент, в който допуснаха наш екип.

Вечерта след миналия Великден синът на Калина Андреева се прибира с новината, че до блока им в столичния квартал "Люлин" лежи ранено птиче. Двамата решават, че не могат да го оставят на уличните котки и го взимат.

"Прибрахме го с идеята, че ще го задържим за 2-3 дена. Започнах да звъня на "Дивите животни", на "Зелени Балкани" и навсякъде. Оказа се, че са под карантина с ковид дивите животни. Седмица след ходене на мъките и търсене на кого да я дам, се свързах с клиника. Те ми обясниха, че след като имам други животни гаргата се е опитомила и че ще имам много интелигентно животно в рамките на 20-50 години, което значи, че ако не успее да подивее, на моите правнуци трябва да я завещая по някакъв начин.

От тогава гаргата Чики става член на семейството, а ежедневието вкъщи става
много интересно.

"Отваря се кафезът. Започва да се скубят пухчета от възглавници, да се експериментира кое къде може да се мушне, да се скубят телефоните от зарядните".

Чики е много ранобудна. Интересното обаче е, че когато Калина я няма, не безпокои хората вкъщи. Затова пък е пристрастена към водата и къпането.

"Няма лято, няма зима, задължително трябва да има вана с вода. То е едно пеене, един смях. Научила се е да се смее като истеричка и задължително трябва да има 3 пръста вода, за да се изкъпе, иначе започва да се къпе в каквото намери".

Пълна противоположност на Чики е Севар – друг член на семейството – добродушен гигант от породата Кане Корсо. Въпреки различията двамата не могат един без друг.

"Много интересно беше първия ден още. Запознавам я със Севар и викам - "това е кучето". Първата ѝ работа беше да отиде при него до леглого му. Знаейки си моята пакостница, знам че няма инстинкт за самосъхранение. Тя, например, знае, че от кучета може да сваля пухчета, знае че има нокти за гризане,

Чики вече е на 3 години и наближава времето да отлети от апартемнта си в "Люлин", за да се задоми. Даже вече примамва бъдещи партньори, като оставя от храната на Севар на балкона.

Калина знае, че е безсилна срещу природните инстинкти и е приела мисълта, че скоро гаргата ще напусне семейното гнездо в Люлин. Остават обаче спомените за веселите истории от живота с Чики и обичта, която са споделяли.

Репортер: Михаил Диков

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Николай Костов: Изграждаме нов колектив и ще излизаме за максимума във всеки мач
Николай Костов: Изграждаме нов колектив и ще излизаме за максимума във всеки мач
България с първи медал от световното първенство по лека атлетика в зала за спортисти с интелектуални увреждания
България с първи медал от световното първенство по лека атлетика в зала за спортисти с интелектуални увреждания