НОВИНИ

В рамките на час полицаи заловиха един и същ пиян шофьор в Стамболийски

bnt avatar logo
от БНТ
16:39, 23.02.2024 (обновена)
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

В рамките на един час пътни полицаи от Стамболийски са спрели един и същ шофьор, седнал зад волана след употреба на алкохол, съобщават от МВР-Пловдив.

Около 13 часа екип на районното управление в Стамболийски спрял за проверка служебен лек автомобил в село Йоаким Груево и последвала проба с дрегер на мъжа зад волана.

След като апаратът отчел над 0,8 промила, на водача бил съставен акт по Закона за движение по пътищата и издадена заповед за отнемане на книжката. Връчен му е и талон за медицинско изследване.

Около час по-късно обаче, същият нарушител бил забелязан в град Стамболийски да управлява друг автомобил. Веднага е спрян и отново изпробван с дрегер, който този път регистрирал почти 1 промил. На извършителя е написан втори акт за това, че управлява като вече неправоспособен водач и под въздействие на алкохол.

Колата, която се оказала негова собственост, е със свалени регистрационни табели.

"След около 1 час е установен същия водач с личния си автомобил, с по-висока стойност алкохол в кръвта, при направената проверка, при което личния му автомобил е дерегистриран, иззет е същият. В днешния ден само са установени 30 такива случая подобни на управление на превозни средства след употреба на алкохол и наркотични вещества", заяви Лъчезар Близнаков от Пътна полиция

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Верижна катастрофа с 5 коли на "Тракия"
Верижна катастрофа с 5 коли на "Тракия"
Бум на телефонни измами в Пазарджишко
Бум на телефонни измами в Пазарджишко