НОВИНИ

Необичайно топло за сезона време през почивните дни

Снимка: Татяна Добролюбова
bnt avatar logo
от БНТ
13:15, 23.02.2024
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Със слаб, в източната половина от страната и на север от планините – умерен, вятър от юг-югозапад ще продължи да се пренася по-топъл въздух и максималните температури днес ще бъдат между 15° и 20°, в София - около 16°. Повече облаци ще има над крайните южни райони, но вероятността за превалявания е малка. Минималните температури и днес са в широки граници – от минус 3° в Казанлък и минус 2° в Пловдив до плюс 11° във Враца. В София, след минус 2° вчера, рано тази сутрин беше плюс 2°.

Утре температурите още ще се повишат и максималните ще са между 15° и 21°, в София – около 16°. Облачността над Западна България ще започне да се увеличава, но над Източна ще остане слънчево. Ще продължи да духа умерен вятър от юг-югозапад.

По Черноморието денят на места ще започне с мъгла, която обаче бързо ще се разсее Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад, а вълнението на морето ще остане около 2 -3 бала, което съответства на височина на вълните до около един метър.

Облачността в планините от Западна България ще се увеличи, но ще се задържи почти без валежи. В масивите на изток по-значителна ще е облачността в сутрешните часове, а след обяд ще е предимно слънчево. Ще духа умерен югозападен вятър и температурите и там ще се повишат.

В неделя максималните температури в повечето райони ще се понижат, а в Западна България на изолирани места по-късно през деня е възможно да превали слаб дъжд, по най-високата част на Рила и Пирин –сняг.
С валежи ще бъде и в понеделник, на повече места в западната половина от страната. След това вероятността за превалявания намалява, но понижението на температурите ще продължи.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
СОС се събира на извънредно заседание на 27 февруари
СОС се събира на извънредно заседание на 27 февруари
ЕС одобри 13-и пакет от санкции срещу Русия
ЕС одобри 13-и пакет от санкции срещу Русия