НОВИНИ

Необичайно студено и в първия ден на астрономическата пролет

bnt avatar logo
от БНТ
21:15, 19.03.2022
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

Утре, 20 март, посрещаме астрономическата пролет, но само на хартия, защото ще се задържи много по-студено от обичайното.

През нощта облачността ще намалее, а вятърът ще отслабне. Минималните температури утре ще са между минус 8° и минус 3°, в София около минус 8°.

Максималните слабо ще се повишат, спрямо днес, и ще са между 4° и 9°. Ще преобладава слънчево време, с повече облаци в северните и източните части от страната, но без валежи. Ще продължи да духа слаб, в източните райони - до умерен североизточен вятър.

Предимно слънчево, но и много ветровито, ще бъде утре в планините. Ще духа силен североизточен вятър.

Максималните температури в курортите ще останат без съществена промяна - от минус 9° на Алеко до минус 4 - 5° в Пампорово и Боровец. Голяма е опасността от лавини извън обработените писти в ски-зоните.

Предимно слънчево ще бъде и над по-голямата част от Балканите. Слаби валежи от дъжд ще има в Гърция и Европейска Турция. Максималните температури ще се повишат, но ще се задържат по-ниски от климатичната норма за периода.

Студено за сезона и с превалявания от дъжд и сняг ще бъде времето в Южна Италия. Значителни валежи от дъжд се очакват на Пиренейския полуостров, както и във Франция и по средиземноморското крайбрежие. В страните от Централна и Източна Европа, както и на Скандинавския полуостров, ще бъде предимно слънчево.

У нас, в понеделник облачността ще се увеличи, а във вторник на места, повече в Южна България и Старопланинската област, ще има слаби валежи от дъжд и сняг. В източната половина от страната ще бъде много ветровито. Още през нощта срещу сряда валежите ще спрат, а през деня и облачността ще се разкъса и ще намалее. В четвъртък ще бъде слънчево и бързо ще се затопля.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тервел Пулев: Двубоят с Ковальов не бе планиран
Тервел Пулев: Двубоят с Ковальов не бе планиран
Челси е на полуфинал за ФА Къп след чист успех над Мидълзбро
Челси е на полуфинал за ФА Къп след чист успех над Мидълзбро