НОВИНИ

Необичайно топло за сезона време през почивните дни

bnt avatar logo
от БНТ
22:18, 18.11.2022
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Необичайно топло за сезона ще бъде през почивните дни, но ще има и много валежи, на места значителни. Причината – поредица от средиземноморски циклони, които ще преминат през Балканите.

Днес максималните температури бяха от 11 градуса до 23 градуса. Югозападният вятър се усили, по-чувствително на север от планините, в Източна България, както и в София. Във Враца поривите надхвърляха 50 км/ч.

През нощта ще бъде ветровито, а дъжд ще превалява в Западна и Северна България. Минималните температури утре ще бъдат между 8° и 13°, по Черноморието - от 13° до 15°, а максималните - между 13° и 20°. Ще духа умерен, в Източна България и на север от планините - силен югозападен вятър. След временно намаление на облачността, в края на деня отново ще завали.

В планините също ще превалява дъжд, само по най- високите части – сняг. Ще духа силен, по билата - бурен югозападен вятър.

Застудяването в Централна и Източна Европа ще продължи и в много райони там ще вали и дъжд, и сняг. Проливни валежи от дъжд, придружени на места от гръмотевици, ще има на Апенините и в западната половина от Балканите.

И у нас, през следващите дни ще има валежи, в равнинната част от страната - от дъжд, по-значителни в понеделник и в сряда. В началото на новата седмица температурите ще се понижават, но ще останат по-високи от типичните за на ноември.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На пазар в Одрин: Цените се повишават, но напливът не намалява
На пазар в Одрин: Цените се повишават, но напливът не намалява
Маргарет Атууд специално пред БНТ: Днес не сме изложени само на една опасност
Маргарет Атууд специално пред БНТ: Днес не сме изложени само на една опасност