НОВИНИ

Никола Минчев, ПП: Започнали сме неформални разговори

bnt avatar logo
от БНТ
09:08, 16.11.2021 (обновена)
5806
Чете се за: 02:15 мин.
Политика
Слушай новината

Изцяло сме фокусирани върху съставяне на правителство с нашия мандат. Започнали сме неформални разговори. Не сме си правили илюзии, че ще имаме сами 121 депутата. Подготвени сме за ситуацията, в която сме. Имаме следващите стъпки, които да предприемем и да стигнем до редовно правителство. Ще има диалог с формациите, които сме посочили, със сериозни преговори на база политики, след което ще преминем към въпроса за конкретни личности. Ще можем да оформим едно балансирано споразумение, което да е трайно и да издържи 4 години. Това заяви в "Денят започва" Никола Минчев от "Продължаваме промяната".

По думите му от партията още от началото са тръгнали с идеята, че следващото управление ще е коалиционно.

"Не с ДПС и ГЕРБ. Относно "Възраждане" не виждам как ще намерим диалог с формация, която иска да излезем от Европейския съюз да речем, силно скептичен съм към подобни разговори. Започваме разговорите с "Демократична България", "Има такъв народ" и БСП", добави Никола Минчев.

Той бе категоричен, че няма да има партийни пазарлъци, а ще има ясно разписано споразумение, с параметри и ангажименти на формациите.

Кирил Петков пред БНТ: Аз ще бъда кандидат за премиер от "Продължаваме промяната"

"Министър-председател Кирил Петков и финансов министър Асен Василев са нашите предложения, но не са червена линия, не са задължителни, нека видим предложенията на колегите, възможни са и други кандидатури, ако има по-подходяща кандидатура за премиер, бихме приели", допълни Никола Минчев.

Отбеляза, че съдебната реформа е важен приоритет на "Продължаваме промяната". По думите му е възможно да се изкара целият мандат.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Световните квалификации в зона "Европа" приключват със 7 срещи
Световните квалификации в зона "Европа" приключват със 7 срещи
Неймар пропуска сблъсъка с Аржентина
Неймар пропуска сблъсъка с Аржентина