НОВИНИ

Николай Михайлов: Футболистите трябва да си поемем отговорността

bnt avatar logo
от БНТ
00:09, 06.06.2022
Чете се за: 04:00 мин.
Национални отбори
Слушай новината

Капитанът на българския национален отбор по футбол Николай Михайлов застана пред камерата на БНТ след тежката загуба с 2:5 от Грузия и заяви, че футболистите, наред с треньорския щаб, трябва да поемат отговорност за поражението.

"Днеска нищо не се получи. Знаехме, че играхме под нивото си с Македония и днес трябваше да реагираме, но не го направихме. И шансът, и късметът бяха срещу нас. Индивидуални грешки, много страх във всички. Аз не мога да кажа, че дори това е реалният резултат. Имаше и две дузпи все пак. Не можем да се защитаваме. На мен толкова голове не са ми вкарвали за целия полусезон в клубния ми отбор. Срам и позор за националния отбор", започна Михайлов.

Футболистът на Левски заяви още, че според треньорският щаб не е единствения, който да поеме отговорност за случилото се.

"Разбрах, че треньорският щаб си е подал оставката, но футболистите също трябва да поемем отговорност и да си направим самооценка. Всички виждаме през последните години какво се случва и вместо да вървим към добро вървим към по-лошо. Разполагаме с прекрасни условия за работа и в следващия момент нещо не се получава. Трябва да се замислим къде е проблемът и той е предимно в нас футболистите", коментира българският капитан.

Вратарят на националния отбор все пак допълни, че всички в тима трябва да се съберат и да изиграят по възможно най-добрия начин следващите два мача срещу Гибралтар и Грузия.

"В моята футболна кариера е имало всякакви ужасяващи резултати, но по-лошо е самото представяне като игра. Винаги можеш да загубиш мач, но не по този начин. Това беше едно стрелбище и се видя още срещу Северна Македония. Не можем да се наредим, но ако футболистите не идват готови в националния отбор, тогава вината си е само в нас. Това не е потенциалът на този отбор. Утре е нов ден, продължаваме да работим. Трябва да победим Гибралтар и след това да се представим добре срещу Грузия. Не можем да продължаваме така. Ръководството ще решение за треньора. Ние трябва да се съберем за тези два мача и да ги изиграем по най-добрия начин. Предстоят ни тежки пътувания, но като се си хванал на хорото трябва да го играеш до края. Не може да се показваме само когато всичко е позитивно. Когато е негативно, трябва да си поемем отговорността", завърши Николай Михайлов.

Един от авторите на двете попадения за България в тази среща Атанас Илиев пък трудно намираше думите, с които да опише загубата.

"Не мога да си обясня какво се случи. Нашата настройка беше съвсем друга, но много грешки ни костваха дори равенството в този мач. Липсваше ни увереност и самочувствие. Не тръгна по най-добрият начин този двубой. Върнахме се частично, но нашата слабост в защита ни коства победа или равен. Ще се борим оттук нататък. Ще дадем всичко от себе си и каквото се случи, но според мен изгубихме шанс", коментира той.

Автор: Стефан Георгиев

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как ще бъдат изплатени пенсиите за юни - директорът на "Български пощи" даде разяснение
Как ще бъдат изплатени пенсиите за юни - директорът на "Български пощи" даде разяснение
Ясен Петров: Аз нямам моралното право да остана
Ясен Петров: Аз нямам моралното право да остана