НОВИНИ

Николай Михайлов: Изиграхме един приличен мач на фона на действителността ни

николай михайлов изиграхме един приличен мач фона действителността
bnt avatar logo
от БНТ
21:27, 12.06.2022
Чете се за: 03:20 мин.
Национални отбори
Слушай новината

Титулярният страж на българския национален отбор по футбол Николай Михайлов изрази мнението си след поредния двубой от Лигата на нациите, които "лъвовете" не успяха да спечелят.

На стадион "Динамо" в Тбилиси, селекцията на временния наставник Георги Иванов завърши при нулево равенство с домакините от Грузия.

Според Михайлов тимът ни е играл добре дефанзивно, но всеки един от играчите трябва да направи необходимото, за да може отборът да изглежда по по-добър начин в мачовете от турнира през септември.

"Мисля, че играхме колективно добре в отбрана. Имахме и своите шансове в атака, за съжаление не успяхме да отбележим. Представихме се доста по-достойно от двубоя с Грузия в Разград. Всеки трябва да си направи изводите оттук нататък как трябва да се развива, да направи правилната крачка това лято и да работи по-усърдно, за да може септември месец да изглеждаме по различен начин", започна вратарят.

Опитният страж заяви, че отборът може да играе много по-добре, но за да се случи това трябва още много работа.

"Не бяхме готови за тези мачове, много от футболистите не играят в клубовете си и не са в оптимална физическа форма. Това не е пълният потенциал на отбора, можем много по-добре да играем. Трябва да замълчим и да работим", каза футболистът.

Михайлов смята, че зрителите ще се завърнат по трибуните единствено с добра игра и с победи от страна на националния ни тим. Според Михайлов футболистите ни сами са си виновни за негативната серия, в която се намират.

"Зрителите можем да ги върнем по трибуните само и единствено с добра игра и с победи. Когато хората видят живец отбора, те ще го подкрепят. Убеден съм! Ние сме си виновни за негативната обстановка, в която се намираме и сами трябва да излезем от нея", добави националът.

На отборът ни му е нужна класа, убеден е той.

"Много играчи се смениха през последните години, това е реалността. Надявам се през лятото повече играчи да преминат в чужбина, за да вдигнат нивото. Трябва да се борим и да работим, това е действителността. Трябва ни още класа", категоричен е Михайлов.

Вратарят изрази подкрепата си към пострадалия в автомобилна катастрофа полузащитник Тодор Неделев.

"Като капитан на отбора искам да подкрепя Тошко Неделев. Целият отбор е 24/7 зад него и зад семейството му. Ние сме насреща. Момчетата бяха в шок от катастрофата. По ръцете ни имаше кръв, а след 24 часа трябваше да играем мач. Изиграхме един приличен мач на фона на действителността ни", завърши Николай Михайлов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще намерят ли управляващите стабилност след разрива в коалицията
Ще намерят ли управляващите стабилност след разрива в коалицията
Нова криза с украинското зърно - огромни задръствания с кораби в Сулинския канал
Нова криза с украинското зърно - огромни задръствания с кораби в Сулинския канал