НОВИНИ

Николай Михайлов: Равенството е закономерно

николай михайлов равенството закономерно
bnt avatar logo
от БНТ
22:11, 02.06.2022
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Стражът на Българския национален отбор по футбол Николай Михайлов заяви, че равенството със Северна Македония е напълно закономерен резултат.

В първия си двубой от третото издание на Лигата на нациите, "лъвовете" завършиха наравно 1:1 със северномакедонските "рисове".

Националът е на мнение, че ако бе запазил мрежата си суха, то тимът ни е щял да се поздрави с победата.

"Не бих казал, че съм разочарован от равенството. Очакванията на хората бяха за задължителна победа, но аз гледам реално на нещата. Имахме и положителни и не чак толкова положителни неща, първи мач е все пак. Резултатът е закономерен. След три трябва да победим Грузия у дома, за да запазим шансове за първото място. Групата не е лесна. Работата ми е да помагам на отбора с каквото мога. За съжаление не успях да запазя мрежата си суха, в противен случай щяхме да вземем трите точки", каза Михайлов.

Той е на мнение, че селекцията на Северна Македония разполага с 3-4 играчи на световно ниво, които вдигат класата на отбора. Вратарят добави, че тимът ни разполага с потенциал, но вече трябва да постига и резултати.

"На доста моменти дадохме инициативата на тима на Северна Македония и нашият интензитет падна. Второто полувреме нещата се поизравниха. В техния състав има 3-4 играчи на световно ниво и те правят разликата. Ние не разполагаме с такива футболисти. Надявам се младите играчи от нашия отбор да имат шанса да играят в чужбина и да се докоснат до класния европейски футбол. Нашият отбор има потенциал, просто вече трябва да има и резултати. Няма какво да чакаме", завърши Николай Михайлов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
15 млн. долара обезщетение трябва да плати Амбър Хърд на Джони Деп
15 млн. долара обезщетение трябва да плати Амбър Хърд на Джони Деп
Кой е последният четник на Ботев - историята през спомените на внучката му
Кой е последният четник на Ботев - историята през спомените на внучката му