НОВИНИ

Ниски минимални температури в сряда

bnt avatar logo
от БНТ
21:32, 13.09.2022
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

Акцент в близките дни е голямата денонощна амплитуда – около 20° ще бъде разликата между минималните и максималните температури. Сутрин ще бъде твърде хладно, на места, включително и в София, под 10°, а следобед ще има райони с над 35° на сянка.

Утре минималните температури ще бъдат по-ниски, в сравнение с днес, в по-голямата част от страната между 9° и 14°, в София след 13° тази сутрин, утре ще бъде едва 8°, но максималните ще се повишат и в повечето райони ще бъдат между 27° и 30° в София - около 26°. Ще се задържи слънчево, със слаб до умерен вятър, вече с посока от запад-югозапад.

Затопляне и по Черноморието и максимални температури между 26° и 28°, само по най-северното крайбрежие – не повече от 24°, колкото е и температурата на морската вода. Ще духа слаб западен, след обяд – умерен южен вятър. Вълнението на морето ще остане слабо, с височина на вълните не повече от половин метър.

Много добри условия за туризъм в планините. Ще бъде слънчево, с умерен западен, по високите части северозападен вятър. Температурите и там ще се повишават и максималните по върховете ще бъдат от 8° до 10°.

И поглед към времето в Европа. Безоблачно е не само у нас, но и навсякъде на Балканите, както и в по-голямата част от Апенините, които са под влияние на област от високо атмосферно налягане. На спътниковата снимка добре се виждат плътните облаци над Западна Европа.

И утре там ще бъде с валежи, по-интензивни в Португалия, Западна Испания и във Франция. Причината – циклон с център на северозапад от Пиринеите. Ще вали и на Скандинавския полуостров, който е под влияние на друга област от ниско налягане.

У нас до края на работната седмица, включително и на 15 септември, ще бъде слънчево, а температурите ще продължат да се повишават. През почивните дни се очакват валежи и захлаждане.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Едмонд Назарян: Ще дам всичко от себе си следващия път да спечеля златото
Едмонд Назарян: Ще дам всичко от себе си следващия път да спечеля златото
Определиха 6 машини за гласуване, които ще бъдат тествани за грешки преди вота
Определиха 6 машини за гласуване, които ще бъдат тествани за грешки преди вота