НОВИНИ

Нова порция гръмотевици и градушки, 30° през уикенда

Очакват ни валежи

Снимка: Симона Петрова
bnt avatar logo
от БНТ
13:01, 28.05.2024
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

В близките часове в много райони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици, по-интензивни в планините. Има условия и за градушки. Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°, в София около 20°. Вятърът ще е слаб от север.

През нощта в повечето райони валежите временно ще спрат. Ще е почти тихо с минимални температури между 10 и 14 градуса, в София около 9 градуса. Утре отново се очакват краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици.

Главно в Южна България има условия за локални интензивни явления и градушки. Ще духа слаб до умерен запад-северозападен вятър, който временно ще се усилва. Максималните температури ще бъдат между 19° и 27°, в София около 22°.

И по Черноморието утре в следобедните часове ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Има условия за локални интензивни явления и градушки. Вятърът ще е слаб до умерен от юг-югоизток. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

В планините и утре ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици, в масивите от Южна България временно интензивни. Има условия за градушки. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад, а температурите ще се понижат.

Краткотрайни валежи с гръмотевици ще има и над по-голямата част от Балканския полуостров. В южните и източните райони ще има и градушки. Предимно слънчево и без валежи ще бъде само в Южна Гърция.

У нас и в четвъртък на много места ще има валежи и гръмотевици, както и условия за градушки. Ще започне обаче затопляне, което ще бъде по-съществено през следващите дни, когато максималните температури ще достигат и надхвърлят 30°.

В петък и през почивните дни ще преобладава слънчево време, в следобедните часове с купеста облачност и краткотрайни валежи и гръмотевици.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
19-годишен преби майка си, докато тя шофира
19-годишен преби майка си, докато тя шофира
Ангел Лясков се присъединява към националите, които се събират на лагер на 30 май
Ангел Лясков се присъединява към националите, които се събират на лагер на 30 май