НОВИНИ

Новият вариант на COVID-19 засяга и Шампионската лига?

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:56, 29.11.2021
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
новият вариант covid засяга шампионската лига
Слушай новината

Новият вариант на COVID-19 "Омикрон" вече все по-усилено навлиза в Европа, а това може да окаже влияние и върху провеждането на двубоите от европейските клубни турнири, които са съпътствани с множество пътувания до потенциално опасни дестинации.

Редица държави на Стария континент вече въведоха по-строги противоепидемични с цел борба срещу вируса, а това поставя европейската футболна централа УЕФА в трудна позиция.

На първо време от централата трябва да вземат важно решение относно предстоящия двубой между Манчестър Юнайтед и Йънг Бойс от последния кръг на груповата фаза на Шампионската лига.

По програма "червените дяволи" трябва да посрещнат швейцарския първенец на своя "Олд Трафорд" на 8 декември, но мерките в алпийската страна може да не позволят това да се случи.

В момента Великобритания се намира в "червения списък" на Швейцария, което означава, че футболистите на Йънг Бойс ще трябва да се подложат на 10-дневна карантина, ако двубоят им срещу английския тим се изиграе по план в Манчестър.

За момента не е ясно какъв ход ще бъде предприет от УЕФА, но евентуална промяна да мястото на двубоя няма да бъде прецедент.

През последните два сезона европейските клубни турнири бяха пряко засегнати от мерките за борба с COVID-19 на различните страни, като това дори доведе до промяна да мястото на финала през миналия сезон.

Спорът за трофея първоначално трябваше да се проведе в Истанбул, но тогава мерките на британското правителство наложиха сблъсъкът между Челси и Манчестър Сити да бъде преместен в Порто.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕК представи ръководство за финансиране на всички сектори на културата
ЕК представи ръководство за финансиране на всички сектори на културата
Изабелла Шиникова е втора ракета на България при дамите
Изабелла Шиникова е втора ракета на България при дамите