Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

НС гласува удължаването на Бюджет 2021 днес

от БНТ
06:19, 12.01.2022
Чете се за: 01:25 мин.
У нас
Слушай новината

В Народното събрание депутатите трябва да гласуват на първо четене удължаване на действието на Бюджет 2021 до края на март. Така плащанията и доходите ще бъдат гарантирани, но няма да бъдат променени.

След положителния тест на председателя на парламента Никола Минчев след Консултативния съвет за национална сигурност под карантина са председателите на повечето парламентарни групи и те ще участват в заседанието онлайн.

В самоизолация излязоха и министрите, които участваха в съвета, както и президентът Румен Радев, министър-председателят Кирил Петков. Министерският съвет днес заседава онлайн.

Здравният министър издаде заповед, очаквана от миналата седмица, с която карантината се намалява. Заразените се изолират за 10 дни, а контактните им - за 7. Като карантината започва да тече от деня на контакта със заразеното лице.

При бустерна доза и отрицателен PCR тест 72 часа след датата на поставяне под карантина, изолацията за контактните може да бъде отменена. Така съгласно тази заповед, председателят на НС би трябвало да бъде под карантина до 19 януари, а контактните му лица - 3 дни по-малко.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Съветът НАТО - Русия обсъжда ситуацията в Украйна
Съветът НАТО - Русия обсъжда ситуацията в Украйна
7062 новозаразени с COVID-19, 18.6% са положителните проби
7062 новозаразени с COVID-19, 18.6% са положителните проби