НОВИНИ

Облачно, а на места мъгливо днес

bnt avatar logo
от БНТ
12:20, 02.02.2021
Чете се за: 02:37 мин.
Времето
Слушай новината

По-често облачно, а в много райони и мъгливо, ще бъде времето днес, а на отделни места и ще преръмява.

Минималните температури тази сутрин навсякъде бяха положителни, а максималните, както и вчера, ще са в много широки граници - от 5° по поречието на Дунав, където ще има по-трайни мъгли, до 15° в крайните южни райони. За разлика от ветровитото време вчера, днес в почти цялата страна ще е почти тихо.

Без промяна ще се задържи и през следващото денонощие. Почти тихо в Дунавската равнина и в източните райони на Горнотракийската низина - отново с мъгли. В останалата част от страната облачността ще се разкъса.

В Югозападната половина до предимно слънчево време. Максималните температури също ще се задържат без съществена промяна: между 10° и 15°, чувствително по-ниски (между 2° и 7°), отново в местата с трайни мъгли.

Предимно слънчево и все по-топло ще бъде в планините. Максималните температури по най-високите върхове ще са около градус-два под нулата.

В курортите - от 2° на Алеко, 8-9° в Боровец и Пампорово до 12° в Банско. Вятърът ще бъде слаб до умерен с посока от запад. Лавинната опасност извън ски зоните остава много висока!

На много места в Западна и Централна Европа утре ще вали дъжд, като в Северна Франция, Германия и Чехия се очакват значителни количества. Сняг ще вали в северните райони на Великобритания, както и на места в Европейска Русия.

Мъгливо ще бъде на много места в равнинната част от Балканите. В северната половина от полуострова ще преръмява, там и температурите ще останат по-ниски, докато в планинските райони ще преобладава слънчево време и там температурите ще са по-високи от обичайните.

У нас, в четвъртък цялата страна ще бъде слънчево, но в петък и събота отново ще има райони със сутрешни мъгли и там температурите през деня ще остават малко по-ниски. В неделя ще има по-значителни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е малка. Температурите ще останат много по-високи от обичайните за началото на февруари, особено в планините.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Интересни сблъсъци на 1/4-финалите за Купата на България по волейбол
Интересни сблъсъци на 1/4-финалите за Купата на България по волейбол
Федерер обяви кога отново ще го видим в действие
Федерер обяви кога отново ще го видим в действие