НОВИНИ

Облачно и с валежи от дъжд днес

bnt avatar logo
от БНТ
07:23, 09.01.2022
Чете се за: 01:07 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ще преобладава облачно време. До обяд само на отделни, а следобед на повече места, главно в югозападната половина на страната ще има слаби валежи от дъжд.

В крайните северозападни райони дъждът за кратко ще се примесва със сняг. Вятърът ще е слаб, в Източна България до умерен, с източна компонента. Максималните температури ще са между 5° и 10°, за София - около 7°.

Облачно ще е и по Черноморието, но само на отделни места, главно в южните райони ще превали слабо. Ще духа до умерен вятър от изток-гоизток. Вълнението на морето ще е 3 бала.

В планините облачността ще е значителна, ще е мъгливо. На отделни места ще превалява сняг, под около 1200 - 1300 метра - дъжд. Ще духа умерен южен вятър, с който температурите слабо ще се повишат и максималната на 1200 метра ще бъде около 4°, на 2000 метра - около минус 1°.

Валежи от дъжд се очакват и през първата половина на новата седмица, които обаче постепенно ще преминават в сняг. Температурите ще тръгнат надолу и в сряда сутринта ще имаме стойности от минус 6 до минус 1 градуса, а максималните в много райони ще останат отрицателни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Блокираните българи на летище Франкфурт-Хан вече са в България
Блокираните българи на летище Франкфурт-Хан вече са в България
Борусия (Дортмунд) обърна Айнтрахт (Франкфурт) от 0:2 до 3:2
Борусия (Дортмунд) обърна Айнтрахт (Франкфурт) от 0:2 до 3:2