НОВИНИ

Облачно, на места дъжд

bnt avatar logo
от БНТ
12:27, 18.11.2020
Чете се за: 01:08 мин.
Времето

Днес ще бъде по-студено, в сравнение с вчера, с максимални температури от 7° до 12°. Ще духа слаб, в източната половина от страната - умерен северен вятър. Ще бъде облачно. На много места ще вали дъжд, с по-значителни количества в планинските и източните райони, включително и по Черноморието.

До вечерта в по-голямата част от страната валежите ще спрат, само в югоизточните райони ще продължи да превалява и през нощта. Облачността обаче ще остане значителна. Минималните температури в повечето райони утре ще са между 3° и 8°, максималните - между 7° и 12°, в София - около 10°. Облачно ще бъде през целия ден в Северна България, докато през втората половина на деня на места в Южна ще има и слънчеви часове. Ще продължи да духа слаб, в източните райони - умерен вятър от север-североизток.

В планините, главно в Родопите, до сутринта ще има слаби валежи от сняг, които след обяд ще спират. Облачността над масивите от Югозападна България ще започне да се разкъсва и намалява, на места и до предимно слънчево.

Максималните температури в планинските курорти ще са от -1° на Алеко, 2-3° в Пампорово и Боровец до 8-10° в Банско и Добринище. Ще духа умерен вятър от север-североизток.

Предимно слънчево ще бъде утре в западните части от Балканите. В останалите райони облачността ще е предимно значителна. В Южна Гърция ще има валежи от дъжд, на отделни места, придружени от гръмотевици.

Облачно и дъждовно ще бъде времето над прибалтийските страни, както и на Скандинавския полуостров, където валежите ще са от сняг. Дъжд ще вали в Дания, Германия и Южна Франция. Предимно слънчево ще е по Западното и Централното Средиземноморие.

У нас, в петък в Югозападна България облачността ще се разкъсва и ще намалява до предимно слънчево, но в северните и източни райони от страната ще остане предимно облачно.

В събота от север ще прониква студен въздух и дневните температури ще се понижат с още градус-два. Ще преобладава облачно време. Възможно е на отделни места да превали слаб дъжд.

В неделя облачността бързо ще намалее до предимно слънчево. Сутринта ще е студено, в почти цялата страна минималните температури ще са отрицателни, а дневните ще останат под 10°. Новата седмица ще започне с предимно слънчево време.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Д-р Скендер Сила за БНТ: СЗО няма още официално становище за антигенните тестове
Д-р Скендер Сила за БНТ: СЗО няма още официално становище за антигенните тестове
16-ят в Чемпиъншип иска да подпише с Марио Балотели
16-ят в Чемпиъншип иска да подпише с Марио Балотели